Είσαι υπάλληλος της Meta στη Ρωσία; Τότε μπορεί να είσαι και μέλος… «τρομοκρατικής και εξτρεμιστικής» οργάνωσης εάν λάβουμε υπόψη τα τεκταινόμενα στη χώρα του Πούτιν.

Ένας εκπρόσωπος της Meta καταζητείται από τη βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το Mediazona, ένα ανεξάρτητο ρωσικό μέσο ενημέρωσης, ο Άντι Στόουν καταζητείται από το υπουργείο για αδιευκρίνιστες κατηγορίες περί τρομοκρατίας. Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε επίσης ότι ο Στόουν «καταζητείται βάσει άρθρου του Ρωσικού Ποινικού Κώδικα».

Meta: Σε εφαρμογή ο εκβιασμός «ή τα δεδομένα σας ή τα λεφτά σας»

Ο Στόουν υπηρετεί ως διευθυντής επικοινωνίας για το Meta και εργάζεται στην εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης από το 2014, σύμφωνα με το LinkedIn.

Το TASS ανέφερε επίσης ότι ρωσικό δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Στόουν στα μέσα Νοεμβρίου. Λεπτομέρειες για την υπόθεσή του δεν έχουν γίνει γνωστές, ούτε η βάση δεδομένων καταζητούμενων επίσης δίνει κάποια άλλα στοιχεία για την υπόθεσή του.

Καταστολή εναντίον της Meta

Οι κατηγορίες εναντίον του Στόουν είναι ένα άλλο κομμάτι του παζλ της καταστολής που έχει εξαπολύσει η Ρωσία εναντίον του γίγαντα των social media. Πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα προϊόντα της Meta όπως το Facebook και το Instagram απολάμβαναν δημοτικότητα μεταξύ των Ρώσων χρηστών. Ωστόσο, οι ιστότοποι είναι πλέον απαγορευμένοι στη Ρωσία και η ίδια η Meta έχει καταχωριστεί ως «τρομοκρατική» και «εξτρεμιστική» οργάνωση από τον Οκτώβριο του 2022.

Το WhatsApp, που ανήκει επίσης στη Meta, εξακολουθεί να λειτουργεί στη χώρα, ανέφερε η Mediazona.

Η Ρωσία έχει ανοίξει και ένα άλλο μέτωπο από τον Μάρτιο του 2022 εναντίον της Meta, με την κατηγορία ότι η εταιρεία προώθησε «τρομοκρατική δραστηριότητα» αφότου άλλαξε τους κανόνες ρητορικής μίσους για Ουκρανούς και Πολωνούς χρήστες.

Η Mediazona ανέφερε ότι, εκείνη την εποχή, το ρωσικό υπουργείο ανέφερε τον Στόουν σε ένα δελτίο τύπου επειδή είχε ανακοινώσει την απόφαση του Meta να επιτρέψει στους χρήστες να δημοσιεύουν σχετικά με τον «θάνατο των Ρώσων εισβολέων».

Εκείνη την εποχή, ο Στόουν ανακοίνωσε ότι οι κλήσεις θα αντιμετωπίζονταν ως πολιτικός λόγος και όχι ως πραγματικές απειλές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης