Τα πατήματά του για τη διακράτηση των 1.260 μονάδων προσπαθεί να βρει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως πρέπει να περάσει τον σκόπελο της πτωτικής τροχιάς των περισσότερων τίτλων στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,02% στις 1.265,17 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 72 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 15,6 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,15% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.082,08 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 1% στις 1.068,32 μονάδες.

RoadShow Λονδίνο: 2+1 απαντήσεις που ζητούν τα funds από τράπεζες και ΕΧΑΕ

Διάχυση του ενδιαφέροντος

Οι αγοραστές δείχνουν να έχουν εστιάσει περισσότερο στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις τις τελευταίες ημέρες, αφήνοντας προς το παρόν τους «μεγάλους» να κάνουν τις εσωτερικές τους διορθώσεις. Συνολικά όμως η ισορροπία φαίνεται να διατηρείται σε επίπεδο γενικού δείκτη, ο οποίος καταφέρνει παρά τα καθημερινά εμπόδια να παραμένει κοντά στο άνω εύρος της πολυήμερης συσσώρευσης.

Η εικόνα αυτή είναι τυπική σε περιόδους όπου τα κεφάλαια είτε ψάχνουν να τοποθετήσουν τα κέρδη από ένα «ραλάκι» στη μεγάλη κεφ/ση, είτε θεωρούν ότι το ρίσκο που αναλαμβάνουν είναι χαμηλότερο της αναμενόμενης απόδοσης, καθότι τέτοια χαρτιά είναι πιο “ελαφριά”, αναφέρει ο Αντικριστής. Σε κάθε περίπτωση, συνολικά η αγορά είναι άριστη, ακόμα κι αν δεν έχει τέμπο τις τελευταίες ημέρες, προσθέτει.

Πάντως, αυτό που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες είναι ότι το ενδιαφέρον των αγοραστών αρχίζει να εμφανίζεται προς το τέλος της συνεδρίασης, απορροφώντας μεγάλο μέρος της προσφοράς που ούτως ή άλλως είναι ελεγχόμενη. Έτσι, συντηρούνται οι προσδοκίες για συσσώρευση της αγοράς πριν από μια κίνηση, που έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι ανοδική.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Σαράντης διορθώνει σήμερα μετά το χθεσινό ξέσπασμα, υποχωρώντας κατά 3,53%, όπως και η Cenergy η οποία χάνει 2,73%. Άνω του 1% είναι η πτώση σε Autohellas, Ελλάκτωρ, Jumbo, Aegean, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα. ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τιτάν, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Quest, ΟΤΕ, Μυτιληναίος και Coca Cola.

Στον αντίποδα, η ΔΕΗ κερδίζει 2%, με τις Εθνική, Alpha Bank, Βιοχάλκο και ΕΛΧΑ να σημειώνουν άνοδο άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, Eurobank, ΕΥΔΑΠ και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών