Περίπου 86 εκατομμύρια πλαστά προϊόντα κατασχέθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2022 (στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και στην εσωτερική αγορά), σύμφωνα με κοινή έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO).

Η εκτιμώμενη αξία των πλαστών προϊόντων που κατασχέθηκαν στην ΕΕ ανήλθε συνολικά σε πάνω από 2 δισ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά περίπου 3% σε σύγκριση με το 2021.

Προϊόντα μαϊμού: Από το πεζοδρόμιο στη… χωματερή

Σύμφωνα με την έκθεση, τα κύρια προϊόντα, όσον αφορά τον αριθμό των αντικειμένων που κατασχέθηκαν σε ολόκληρη την ΕΕ, ήταν παιχνίδια, υλικά συσκευασίας, τσιγάρα και αντεγραμμένα CD/DVD. Τα είδη αυτά αντιπροσώπευαν πάνω από το 72% των καταγεγραμμένων προϊόντων που κατασχέθηκαν.

Ενώ ο αριθμός των αντικειμένων που κατασχέθηκαν στα σύνορα της ΕΕ το 2022 μειώθηκε κατά 43% σε σύγκριση με το 2021, η αξία τους αυξήθηκε κατά 11%, επειδή κατασχέθηκαν περισσότερα αντικείμενα με υψηλότερη εγχώρια λιανική αξία.

Όσον αφορά τις κατασχέσεις στην εσωτερική αγορά, η αστυνομία και οι αρχές εποπτείας της αγοράς κατέσχεσαν περισσότερα παραποιημένα προϊόντα απ’ ό,τι το 2021 (αύξηση σχεδόν 26%).

Ωστόσο, η αξία των εν λόγω προϊόντων ήταν μειωμένη λόγω του υψηλότερου ποσοστού κατασχεμένων ειδών που ανήκουν σε φθηνότερες κατηγορίες προϊόντων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία