Να επιβεβαιώσει τη διάσπαση των 1.260 μονάδων επιχειρεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, παίρνοντας μεγάλες βοήθειες από τους περισσότερους τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης, αλλά και σημαντική συναλλακτική ώθηση από την μετοχή της Εθνικής κυρίως.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,31% στις 1.268,58 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 14,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,19% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.089,82 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,01% στις 1.070,69 μονάδες.

Νέες εισροές

Τα πρώτα σημάδια των εισροών, ειδικά στη μετοχή της Εθνικής, λόγω των αλλαγών στις σταθμίσεις των δεικτών του MSCI, βλέπει σήμερα η αγορά, με τις ροές να κορυφώνονται αύριο, τελευταία ημέρα πριν την εφαρμογή τους. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών είχε υπάρξει ανάλογο rebalancing στη μετοχή λόγω FTSE Russell, καθώς αυξήθηκε η βαρύτητα της Εθνικής από 59,61% στο 81,61% λόγω της μείωσης του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σε κάθε περίπτωση όμως η αγορά βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο ενόψει του κλεισίματος του μήνα, με τις τρέχουσες συνεδριάσεις να είναι πλέον το «κερασάκι» σε ένα έτος εντυπωσιακών αποδόσεων για τους ξένους. Βέβαια, όπως σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στον ot.gr, οι ξένοι που βρίσκονται πλέον εντός των τειχών της Λ. Αθηνών δεν βλέπουν το ΧΑ βραχυπρόθεσμα, με το πιο πιθανό σενάριο να είναι αυτό της συνέχισης της παρουσίας τους και τη νέα χρονιά.

Όπως μάλιστα υπενθύμισε, οι πιο ενεργοί στο trading ξένοι κωδικοί είχαν αρχίσει το κλείσιμο των θέσεων τους τους τελευταίους μήνες και αφού επωφελήθηκαν τα μέγιστα από τις επιδόσεις της αγοράς το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Το στοίχημα επομένως μέχρι του τέλους του έτους είναι να κρατήσουν τις αποδόσεις τους και οι Έλληνες διαχειριστές και χαρτοφυλάκια, με την απαραίτητη φυσικά ρευστότητα για τη νέα χρονιά.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΕΛΧΑ και Ελλάκτωρ σημειώνουν κέρδη 2,47% και 2,24% αντίστοιχα, με τις Σαράντη, Cenergy, Μυτιληναίο, Aegean, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Λάμδα, Jumbo, Coca Cola, Motor Oil, ΔΕΗ και Τιτάν να κινούνται ήπια ανοδικά.

Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Quest, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Eurobank και ΕΥΔΑΠ, αλλά χωρίς καμία να κινείται με απώλειες που να ξεπερνούν το 1%. Χωρίς μεταβολή είναι η Autohellas και τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών