Εν αναμονή των στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη βρίσκονται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, παίρνοντας αρχικά μια πρώτη εικόνα από την πορεία του στη Γαλλία, κινούμενοι με μικτά πρόσημα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,13%, με τον κλάδο του πετρελαίου να κερδίζει 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,17% στις 7.410 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,23% στις 16.203 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,20% στις 7.282 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές αγορές παρακολουθούν επίσης τη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP28 που ξεκινά σήμερα και τη συνάντηση του ΟΠΕΚ+, των μεγάλων παραγωγών πετρελαίου. Ειδικότερα, οι αγορές προσπαθούν να προετοιμαστούν για πιθανές περικοπές παραγωγής πετρελαίου, οι οποίες ενδεχομένως να επηρεάσουν την πορεία του πληθωρισμού.

Στο μεταξύ, ο πληθωρισμός στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 3,4% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, χαμηλότερα δηλαδή από το 4% του Οκτωβρίου. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο πληθωρισμός υποχώρησε ελαφρά κατά 0,2% τον Νοέμβριο.

Επίσης, τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι η γαλλική οικονομία συρρικνώθηκε ελαφρά το τρίτο τρίμηνο, με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν να υποχωρεί κατά 0,1%.

Την ίδια ώρα, οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 1,1% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, πολύ υψηλότερα από την αύξηση του 0,4% που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν ελαφρά κατά 0,1%

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές