Με μικτά πρόσημα έκλεισαν την τελευταία συνεδρίαση του Νοεμβρίου οι ασιατικές αγορές, με τους δείκτες της Νότιας Κορέας να δίνουν τον τόνο, αφού η κεντρική τράπεζα της χώρας διατήρησε τα επιτόκια δανεισμού για έβδομη συνεχή φορά σταθερά, ενώ οι δείκτες της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν καθώς η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα συρρικνώθηκε περαιτέρω.

Ο δείκτης CSI 300 της Κίνας υποχώρησε οριακά, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε επίσης 0,14%. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ανέστρεψε τις ενδοσυνεδριακές του απώλειες και έκλεισε με άνοδο 0,33%, με τον Topix επίσης να ενισχύεται κατά 0,30%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,12%, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq κέρδισε 0,52% μετά την απόφαση νομισματικής πολιτικής.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σκαρφάλωσε 0,74% και έκλεισε στις 7.087,3 μονάδες, σημειώνοντας τρεις συνεχόμενες ημέρες ανόδου.

Η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 3,5% για έβδομη κατά σειρά συνεδρίαση, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Στην ανακοίνωσή της, η Τράπεζα της Κορέας ανέφερε ότι «αν και ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, προβλέπεται να συνεχίσει την υποκείμενη τάση επιβράδυνσης».

Στα μάκρο της ημέρας, η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο, σηματοδοτώντας ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο δεν έχει ακόμη ξεφύγει από τον κίνδυνο της στασιμότητας και μπορεί να χρειαστεί περισσότερη υποστήριξη από την πολιτική.

Ο επίσημος δείκτης υπευθύνων προμηθειών της μεταποίησης υποχώρησε ελαφρά στο 49,4 τον Νοέμβριο από 49,5 τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής. Αυτό ήταν ελαφρώς χειρότερο από τη μέση πρόβλεψη για 49,7 σε δημοσκόπηση του Reuters.

Την ίδια ώρα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν στην Ιαπωνία, αλλά με τον χαμηλότερο ρυθμό μέχρι στιγμής φέτος, ενώ η βιομηχανική παραγωγή τον ίδιο μήνα αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο.

Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία αυξήθηκαν κατά 4,2% τον περασμένο μήνα, χαμηλότερα από την εκτίμηση της δημοσκόπησης του Reuters για αύξηση 5,9%. Επίσης, η εργοστασιακή παραγωγή της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 1% τον Οκτώβριο, πάνω από τις προβλέψεις για άνοδο 0,8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές