Όταν οι traders των hedge funds βγάζουν χρήματα, προφανώς και παίρνουν μερίδιο από την επιτυχία τους . Όταν όμως χάνουν, όλα τα… φορτώνονται οι πελάτες.

Δύο πρώην ανώτατα στελέχη στις επενδυτικές εταιρείες του Steven Cohen και του Crispin Odey προσπαθούν να ανατρέψουν αυτό το παραδοσιακό μοντέλο.

Ο Andrew Lubin, πρώην διευθύνων σύμβουλος της SAC Capital Advisors στο Λονδίνο, και ο Tim Pearey, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Odey Asset Management, δήλωσαν ότι έχουν ξεκινήσει ένα hedge fund που παρέχει κεφάλαια στους traders εάν βάλουν δικά τους μετρητά και συμφωνήσουν να χάνουν πρώτοι τα χρήματά τους όταν αποτύχουν στα πονταρίσματά τους.

Hedge Funds: Σορτάρουν σε μετοχές τροφίμων, ποτών και καπνού

Τέτοιες ρυθμίσεις, γνωστές ως αμοιβαία κεφάλαια πρώτης ζημίας, αποτελούν εξειδικευμένο μέρος του κλάδου των αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου που ανέρχονται σε 4 τρισεκατομμύρια δολάρια και προσφέρουν στους traders την ευκαιρία να διατηρήσουν περισσότερα από τα κέρδη τους με αντάλλαγμα την ανάληψη του μεγαλύτερου μέρους του κινδύνου.

Οι traders που εγγράφονται στο AB Asset Scale των Lubin και Pearey στο Λονδίνο θα μπορούν να διατηρήσουν έως και το 60% των κερδών που παράγουν, υψηλότερα από τις παραδοσιακές πληρωμές του κλάδου ύψους 20% σε μεγάλα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου πολλαπλών στρατηγικών.

Ερχονται και στην Ευρώπη

Οι Lubin και Pearey προσπαθούν να στήσουν μια τέτοια δραστηριότητα στην Ευρώπη, όπως έχουν κάνει και τα hedge funds Prelude Capital Management, Boothbay Fund Management και Topwater Capital στις ΗΠΑ. Μερικοί από τους βετεράνους traders του κλάδου, από τον John Paulson μέχρι τον Kyle Bass, έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν κεφάλαια πρώτης απώλειας για τις δραστηριότητές τους.

Η AB Asset έχει υπογράψει τον πρώτο της διαχειριστή χρημάτων, τον Marco Serra, ο οποίος ειδικεύεται στις συναλλαγές παραγώγων νομισμάτων και βρίσκεται σε συζητήσεις με περίπου δώδεκα άλλους για να ενταχθούν στην πλατφόρμα, όπως δήλωσαν οι Lubin και Pearey σε πρόσφατη συνέντευξή τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή