Στον ΟΠΕΚ+  θα ενταχθεί η Βραζιλία, στον οποίο συμμετέχουν αρκετές από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής αργού πετρελαίου στον κόσμο, σύμφωνα με τον Βραζιλιάνο υπουργό Ενέργειας, Αλεξάντερ Σιλβέιρα.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της  συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+ .Σε πλάνα που μοιράστηκαν από τη συνάντηση, ο Σιλβέρια  δήλωσε ότι ο πρόεδρος Λούλα ντε Σίλβα ενέκρινε την ένταξη της χώρας του, αρχής γενομένης από το επόμενο έτος.

ΟΠΕΚ+: Σκληρό παζάρι πριν την συνάντηση της Πέμπτης

« Ο αξιότιμος πρόεδρος Λούλα επιβεβαίωσε την είσοδό μας στον χάρτη συνεργασίας του ΟΠΕΚ+ από τον Ιανουάριο του 2024», είπε.«Είναι σημαντικό το τεχνικό μας επιτελείο να αναλύσει το περιεχόμενο του εγγράφου που μόλις λάβαμε, του καταστατικού χάρτη της συνεργασίας, όπως προβλέπει το κυβερνητικό πρωτόκολλο μας», πρόσθεσε.

Το  έγγραφο συνεργασίας του ΟΠΕΚ+ στηρίζει τον συνασπισμό και πρέπει να γίνει αποδεκτό από όλα τα μέλη της ομάδας.

Δεν ήταν άμεσα σαφές εάν η Βραζιλία θα πρέπει να προβεί σε περικοπές της παραγωγής από το επόμενο έτος, ως αποτέλεσμα της ένταξής της.

Τόσο η συμμαχία του ΟΠΕΚ+ όσο και ο ΟΠΕΚ  αναζητούν νέα μέλη, καθώς η αύξηση του αριθμού των ευθυγραμμισμένων παραγωγών θα αυξήσει επίσης το μερίδιο αγοράς του καρτέλ – και, εμμέσως, τον αντίκτυπο των συντονισμένων πολιτικών του όσον αφορά τα αποθέματα προσφοράς και τις τιμές.

Η ανακοίνωση της ένταξης της Βραζιλίας στον ΟΠΕΚ+, στον οποίο κυριαρχούν η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, έρχεται αφού τα μέλη του ΟΠΕΚ Σαουδική Αραβία, Ιράν και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κλήθηκαν το καλοκαίρι να ενταχθούν στις ομάδες αναδυόμενων αγορών BRICS, στις οποίες περιλαμβάνεται και το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή