Ήπιες πιέσεις δέχεται σήμερα η Wall Street, με αρκετά χαρτοφυλάκια να παίρνουν μέρος των ισχυρών κερδών του Νοεμβρίου, ενώ αναμένουν και την ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,06% στις 35.973 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,11% στις 4.562 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,29% στις 14.184 μονάδες.

Αποκλιμακώνεται η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου

Τόσο ο Dow όσο και ο S&P κινούνται επίσης προς μια ανοδική εβδομάδα, με τον Dow να οδεύει προς την πέμπτη συνεχόμενη θετική εβδομάδα για πρώτη φορά σε περισσότερα από δύο χρόνια. Ο Nasdaq έχει υποχωρήσει περίπου 0,2% την εβδομάδα μέχρι σήμερα και αναμένεται να διακόψει ένα σερί τεσσάρων ανοδικών εβδομάδων.

Η αγορά αναμένει να ακούσει τι θα πει ο πρόεδρος της Federal Reserve, ο οποίος θα μιλήσει στο Spelman College. Θα είναι η πρώτη ομιλία μετά το μεγάλο ράλι του Νοεμβρίου, το οποίο τροφοδοτήθηκε από την προσδοκία ότι η Fed ολοκλήρωσε τις αυξήσεις των επιτοκίων και ενδεχομένως να τα μειώνει το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους. Η Fed θα αποφασίσει για τα επιτόκια στις 13 Δεκεμβρίου.

Σε επίπεδο τίτλων, η Disney σημειώνει άνοδο σχεδόν 0,4%, μετά την επαναφορά του μερίσματος από τον κολοσσό της ψυχαγωγίας. Άλμα 11% και για την Ulta Beauty λόγω ισχυρών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.

Παρά το αισιόδοξο κλίμα της αγοράς τον Νοέμβριο, ορισμένοι στη Wall Street συμβουλεύουν τους επενδυτές να παραμείνουν προσεκτικοί στο τέλος του έτους και το 2024. «Όλοι είναι πραγματικά χαρούμενοι και ήρθε η ώρα είτε για μια διόρθωση είτε για κάποιου είδους οπισθοδρόμηση καθώς μπαίνουμε στη νέα χρονιά», είπε ο Chris Harvey της Wells Fargo.

Ο ίδιος επέστησε την προσοχή για το ότι η αγορά φαίνεται «δραματικά υπεραγορασμένη», οι μειώσεις επιτοκίων φαίνονται απίθανες μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2024 και ότι οι επενδυτές θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να γίνουν αμυντικοί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street