Αντοχές στα επίπεδα των 1.270 μονάδων δείχνει και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο καταφέρνει να βρει τις άμυνες έναντι των πιέσεων που δέχονται επιλεγμένες δεικτοβαρείς μετοχές, χωρίς βέβαια να προχωρά σε μεγάλα βήματα σε υψηλότερα επίπεδα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,17% στις 1.277,36 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 28,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,06% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.110,76 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,74% στις 1.074,68 μονάδες.

Deutsche Bank: Κρατά την παγκόσμια πρωτιά του 2023 το ελληνικό χρηματιστήριο

Το rotation συνεχίζεται

Η αγορά καθημερινά βρίσκει νέους τίτλους για να της δώσουν τόσο τα στηρίγματα που χρειάζεται όσο και τη μικρή εκείνη ώθηση που θέλει για να συνεχίσει τα μικρά ανοδικά της βήματα. Έτσι, κόντρα στις πιέσεις που δέχονται αρκετοί δεικτοβαρείς τίτλοι σήμερα, με Εθνική και ΟΤΕ να είναι στο επίκεντρο, έχουν συνταχθεί τα θετικά πρόσημα της πλειονότητας, προκειμένου να μην απειληθεί στο κλείσιμο η πρόοδος της εβδομάδας.

Αυτό που επισημαίνει επίσης ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance είναι ότι η αγορά έχει εικόνα από άλλες εποχές, θυμίζοντας μας περισσότερο την περίοδο του 2005. Η κίνηση συντελείται χωρίς υπερβολές και με εναλλαγές και διορθώσεις ανά μετοχή, συντηρώντας μια ήπια ανοδική κίνηση σε ολοένα και πιο υψηλά επίπεδα.

Εάν καταφέρει σήμερα το ΧΑ να κλείσει θετικά, θα έχει επιβεβαιώσει ότι άνοιξε η διαγραμματική πόρτα για υψηλότερα επίπεδα, με τον τελευταίο μήνα του έτους να δίνει υποσχέσεις για τον τελικό απολογισμό της χρονιάς. «Υποσχέσεις» που προφανώς υποστηρίζονται και από το θετικό διεθνές κλίμα, καθώς πλέον πληθαίνουν οι φωνές για το ότι οι Κεντρικές Τράπεζες θα υποχρεωθούν όχι μόνο σε παύση των αυξήσεων των επιτοκίων αλλά και ενδεχομένως σε μειώσεις αυτών.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η ΕΥΔΑΠ ενισχύεται κατά 3,10%, με τις Autohellas, Λάμδα και Σαράντη να κινούνται με κέρδη που ξεπερνούν το 2%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, Aegean, Coca Cola και Βιοχάλκο.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Quest, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Cenergy και ΕΛΧΑ, ενώ η Jumbo δεν έχει μεταβολή. Σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος και Πειραιώς, ενώ οι Motor Oil, ΟΤΕ και Εθνική σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες