Με την αγορά των ομολόγων να καταγράφει διακυμάνσεις, οι αμερικανικές μετοχές οδεύουν προς ένα δύσκολο τέλος της χρονιάς μετά το ράλι του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον Μάικλ Γουίλσον της Morgan Stanley.

Ο στρατηγικός αναλυτής -οποίος παρέμεινε γενικά πτωτικός φέτος, ακόμη και όταν ο S&P 500 κέρδισε σχεδόν 20%-  αναφέρει σε σημείωμά  του ότι ο Δεκέμβριος θα μπορούσε να φέρει «βραχυπρόθεσμη αστάθεια τόσο στα επιτόκια όσο και στις μετοχές» πριν από τις πιο εποικοδομητικές εποχικές τάσεις καθώς και το λεγόμενο «January Effect» που θα στηρίξουν την κεφαλαιαγορά τον επόμενο μήνα.

Καταλύτης η Fed

Ο δείκτης αναφοράς S&P 500 σημείωσε άνοδο περίπου 9% τον περασμένο μήνα – ένα από τα καλύτερα ράλι του Νοεμβρίου εδώ και έναν αιώνα – λόγω της αισιοδοξίας γύρω από την κορύφωση των επιτοκίων. Αυτό άφησε τον δείκτη σε υπεραγορασμένο έδαφος – ένα τεχνικό επίπεδο που θεωρείται γενικά ως πρόδρομος ρευστοποιήσεων.

Ο Γουίλσον είπε ότι ενώ οι επενδυτές είχαν ποντάρει σε αλλαγή πλεύσης από τη Fed αρκετές φορές το περασμένο έτος, αυτή τη φορά φαίνονται περισσότεροι βέβαιοι εν μέσω ενός «υγιούς μακροοικονομικού περιβάλλοντος». Αυτό το σενάριο «θα ήταν το πιο ανοδικό αποτέλεσμα για τις μετοχές», έγραψε ο στρατηγικός αναλυτής.

Σύμφωνα με το Bloomberg  αρκετοί αναλυτές της Wall Street εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τις προοπτικές της Wall Street το επόμενο έτος, με εκείνους της Bank of America Corp., της Deutsche Bank Group AG και της RBC Capital Markets να προβλέπουν νέο υψηλό ρεκόρ για τον S&P 500. Ο Γουίλσον πάντως να είναι σε γενικές γραμμές ουδέτερος για το έτος καθώς αναμένει ότι ο δείκτης θα τελειώσει το 2024 περίπου στις 4.500 μονάδες — περίπου 2% κάτω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]