Ήπιες πτωτικές κινήσεις καταγράφονται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως δεν επιτρέπει στους πωλητές να πάρουν τον καθολικό έλεγχο του ταμπλό και να ροκανίσουν τα κέρδη του προηγούμενου διαστήματος.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,28% στις 1.276,50 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 42,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,4 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,48% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.099,55 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,76% στις 1.060,62 μονάδες.

Εύλογες οι διορθωτικές κινήσεις

Στις τελευταίες 15 συνεδριάσεις, το ΧΑ έχει καταγράψει μόλις τέσσερις πτωτικές, κατά τις οποίες μάλιστα το εύρος της διόρθωσης ήταν πολύ περιορισμένο. Επομένως, είναι εύλογο να υπάρχουν κάποιες κινήσεις αναπροσαρμογής και κατοχύρωσης θέσεων, καθώς η τελευταία άνοδος του γενικού δείκτη στη ζώνη των 1.280 μονάδων δημιούργησε τα περιθώρια για μια λελογισμένη διόρθωση.

Άλλωστε, τεχνικά η τάση παραμένει θετική, με την ζώνη των 1.300 σε πρώτη φάση και των 1.350 μονάδων σε δεύτερη να είναι τα κοντινά μας επίπεδα. Οι 1.255 μονάδες έχει γίνει βραχυπρόθεσμη στήριξη στην παρούσα. Η μεγάλη εικόνα πάντως δείχνει ότι το 2024 θα μπορούσε να στοχεύσει στην ζώνη των 1.600 μονάδων σύμφωνα με την Fast Finance.

Στον FTSE 25, η ζώνη των 3.070 μονάδων είναι κοντινή στήριξη στην παρούσα με επόμενο στόχο τις 3.215 μονάδες. Μία κατοχύρωση και μόνο του πρώτου θα μπορούσε να βγάλει μεγαλύτερη διόρθωση με τις 3.026 μονάδες να είναι κύρια στήριξη. Ο τραπεζικός, από τη μεριά του, έχει κοντινή στήριξη στις 1.082 μονάδες, η κατοχύρωση της οποίας θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερη διόρθωση έως τις 1.044 μονάδες, όπου είναι η κύρια στήριξη. Υπενθυμίζεται εδώ ότι στο άμεσο μέλλον έχουμε τα placements σε ΕΛΠΕ και Πειραιώς, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε πακέτα σε αρκετούς τίτλους.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, οι απώλειες σε Cenergy, Εθνική, Ελλάκτωρ, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ και Quest ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, ΟΤΕ, Autohellas, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Λάμδα, Motor Oil, Σαράντης και Μυτιληναίος.

Από την άλλη, η ΕΥΔΑΠ συνεχίζει την καλή πορεία των τελευταίων ημερών, κινούμενη σήμερα με +1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες