Με νεοφυείς εταιρείες και ερευνητικά κέντρα συναντήθηκε η Μέλισσα Κίκιζας ΑΒΕΕ στο egg μέσω του Business Day που συνδιοργανώνει ο ΣΕΒ με το egg – enter•grow•go (Eurobank)

Τα Business Days είναι μια από τις δράσεις που συνδιοργανώνει ο ΣΕΒ με το egg για την διασύνδεση της βιομηχανίας με το οικοσύστημα καινοτομίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν startups και ερευνητικά κέντρα που προσφέρουν λύσεις/τεχνολογίες σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη δημιουργία μελλοντικών συνεργασιών.

Στόχος τέτοιου είδους δράσεων είναι η καλλιέργεια και η εδραίωση μιας κουλτούρας καινοτομίας και συνεργασιών μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως επισημαίνεται, η επιτυχία των Business Days έγκειται στη σωστή αξιολόγηση και επιλογή των startups-ερευνητικών κέντρων με σκοπό να δώσουν τις βέλτιστες λύσεις στις ανάγκες της επιχείρησης για την οποία διοργανώνεται η εκδήλωση.

Τα Business Days διεξάγονται με φυσική παρουσία είτε στα γραφεία του ΣΕΒ ή του EGG είτε στις εγκαταστάσεις της ενδιαφερομένης επιχείρησης.

Η επίσκεψη αυτή προσφέρει στις startups και τα ερευνητικά κέντρα μια ολοκληρωμένη εμπειρία και εικόνα του κλάδου δραστηριότητας της επιχείρησης.

Μέσα από τα Business Days, στελέχη των startups και ερευνητές συναντούν υψηλόβαθμα στελέχη των επιχειρήσεων μελών του ΣΕΒ, για να τους παρουσιάσουν προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν λύσεις στις ανάγκες τους, σε επίπεδο παραγωγής και όχι μόνο.

Αλέξανδρος Κίκιζας

Αναφερόμενος στη συνάντηση, ο Αλέξανδρος Κίκιζας, Διευθύνων Σύμβουλος της Μέλισσα Κίκιζας ΑΒΕΕ δήλωσε: «Η καινοτομία βρίσκεται στο DNA της εταιρίας μας από την ίδρυσή της. Κάθε χρόνο επενδύουμε στη δημιουργία νέων προϊόντων που καλύπτουν εξατομικευμένες ανάγκες των καταναλωτών σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα ζυμαρικά με πολτούς λαχανικών, τα ζυμαρικά από όσπρια, τα παιδικά σχήματα και τα προϊόντα που απευθύνονται σε αθλητές, είναι μερικά από τα νέα προϊόντα που μας έχουν βοηθήσει να ξεκινήσουμε σπουδαίες συνεργασίες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η καινοτομία όμως δεν είναι μόνο προϊοντική. Η ίδρυση των Ακαδημιών Σίτου και Ελιάς Μέλισσα Κίκιζας προωθούν για παράδειγμα, τη χρήση νέων τεχνολογιών στην αγροτική παραγωγή, όπως drones για ψεκασμούς και χαρτογράφηση των θρεπτικών αναγκών του χώματος, την ένταξη μετεωρολογικών σταθμών για τη μέτρηση των συνθηκών του κάθε ελαιόδεντρου ακόμα και την χρήση τεχνητού φύλλου από όπου λαμβάνουμε χρήσιμες πληροφορίες για το δέντρο όπως την ποσότητα ηλιοφάνειας που έχει δεχτεί, τις ανάγκες για πότισμα, την δραστηριότητα του δάκου κ.λπ.

Παράλληλα αναζητούμε συνεχώς νέες λύσεις σε όλες τις λειτουργίες μας και γι’ αυτό βρεθήκαμε αρωγοί στην πρωτοβουλία του ΣΕΒ για τη σύνδεση της βιομηχανίας με νεοφυείς επιχειρήσεις. Ήρθαμε λοιπόν σε επαφή με εταιρίες που μεταξύ άλλων, ασχολούνταν με πρωτοποριακές εφαρμογές στον κλάδο της Γεωργίας Ακριβείας, με τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας, με τη μέτρηση, τη σχεδίαση και τη βελτίωση Εμπειρίας Πελάτων και αυτή η ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών αποδείχθηκε εξαιρετικά επωφελής και για τις δύο πλευρές και φάνηκε ότι μέσα από αυτές μπορούν να εξελιχθούν σπουδαία πράγματα».

Μάγκυ Αθανασιάδη

Η Μάγκυ Αθανασιάδη, Διευθύντρια Τομέα Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας & Καινοτομίας, ΣΕΒ δήλωσε: «Ο ΣΕΒ, μέσα από τα Business Days, συμβάλλει ουσιαστικά στη διασύνδεση της βιομηχανίας με το οικοσύστημα καινοτομίας. Είμαστε περήφανοι ότι η Μέλισσα Κίκιζας ΑΒΒΕ, πρωτοπόρα βιομηχανία στον κλάδο των τροφίμων, είχε καθοριστικό ρόλο για την επιτυχία της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Τέτοιες δράσεις, μπορούν να προσφέρουν μόνο οφέλη και στη βιομηχανία, αλλά και στις startups/ερευνητικά κέντρα που συμμετέχουν. Στόχος των business days, είναι η επένδυση στην καλλιέργεια και στην εδραίωση μιας κουλτούρας καινοτομίας και συνεργασιών μεταξύ των δύο πλευρών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις