Ακινητοποιημένα θα μείνουν και αύριο Πέμπτη (07/12) τα ταξί, καθώς το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών (ΣΑΤΑ) ανακοίνωσε τη συνέχεια της απεργίας, αντιδρώντας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση του ΣΑΤΑ γίνεται κάλεσμα για “πορεία με τα ταξί, με τη συγκέντρωση να είναι προγραμματισμένη για τις 10:30 το πρωί στην συμβολή Σπ. Πάτση και Λ. Καβάλας”.

Απεργία για το φορολογικό: Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο η Αττική

Όπως αναφέρεται η απεργία συνεχίζεται και την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 18:00 το πρωί της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται πως οι οδηγοί ταξί αντιδρούν στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης αποφασίζοντας να σηκώσουν χειρόφρενο με την απεργία να ξεκινάει την περασμένη Δευτέρα και να ολοκληρώνεται αύριο με τα ταξί να βγαίνουν ξανά στους δρόμους την Παρασκευή.

 Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ 

«Το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια απροκάλυπτη πρόθεση εξόντωσης κάθε μορφής ατομικής επιχειρηματικότητας», ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά πως «είναι ωμή δολοφονία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των αξιών που υποτίθεται ότι παρέχει μια δημοκρατική χώρα στους πολίτες της. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδίασε τον εργασιακό θάνατο χιλιάδων επαγγελματιών, μεταξύ αυτών και των αυτοκινητιστών ταξί. Το ταξί κινδυνεύει με αφανισμό», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση το ΣΑΤΑ.

Επίσης, υποστηρίζει ότι «πρόθεσή τους είναι να μας εξοντώσουν οικονομικά και να μας αναγκάσουν να παραδώσουμε τις άδειές μας σε πολυεθνικές και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

Ειδικότερα, το ΣΑΤΑ σημειώνει πως «στόχος της κυβέρνησης είναι:

– Η εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων.
– Η υπαλληλοποίηση 750.000 ανθρώπων που θα στελεχώσουν μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και πολυεθνικές.
– Η παροχή νέων φοροαπαλλαγών για το κεφάλαιο (μείωση των συντελεστών στους φόρους συγκέντρωσης κεφαλαίου και πώλησης εισηγμένων μετοχών), που προβλέπονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο».

Το ΣΑΤΑ διεκδικεί:

– Την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου.
– Την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ.
– Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κοινωνία