Νέο Διοικητικό Συμβούλιο απέκτησε το NED Club – η ελληνική Λέσχη Μη-Εκτελεστικών μελών διοικητικών συμβουλίων εταιρειών – για το διάστημα 2023-2025. Στις εκλογές που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου (21/11/2023), εξελέγησαν τα νέα μέλη του ΔΣ, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα, ως εξής:

• Λήδα Κοντογιάννη, Πρόεδρος,
• Γιώργος Χριστοδουλάκης, Αντιπρόεδρος,
• Δημήτρης Βέργαδος, Γενικός Γραμματέας,
• Αιμίλιος Γιαννόπουλος, Ταμίας και
• Άρης Δημητριάδης, Mέλος.

ΕΥ: Το 86% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα έχουν υλοποιήσει τουλάχιστον ένα έργο μετασχηματισμού

Ως αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ εξελέγησαν η κα. Αλεξάνδρα Κονίδα, και ο κ. Ανδρέας Ακάβαλος, ενώ στην Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν η κα. Μαρία Θεοδουλίδου και ο κ. Βασίλης Μονογυιός.

Θεσμικός εκπρόσωπος όλων των μελών των ΔΣ στη χώρα

Σε δήλωσή της η πρόεδρος του NED Club κα. Λήδα Κοντογιάννη, ευχαρίστησε τα μέλη για την πολύτιμη δέσμευση και συμμετοχή τους στις διαδικασίες του Σωματείου, ενώ στάθηκε και στην υποστήριξη που προσφέρει η PwC ως στρατηγικός εταίρος, τόνισε: «Η αναβάθμιση της εταιρικής διακυβέρνησης των επιχειρήσεων και οργανισμών στη χώρα μας περνάει μέσα από την ορθή και αποτελεσματική λειτουργία των Διοικητικών τους Συμβουλίων. Είναι κρίσιμη προϋπόθεση για τη διαμόρφωση υπεύθυνων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από διαρκείς αλλαγές. Το NED Club συνεχίζει να εργάζεται για την ανάδειξη της αξίας του ρόλου των Μη- Εκτελεστικών μελών διοικητικών συμβουλίων σε κάθε ελληνική επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους ή κλάδου. Συγχρόνως, όμως, διευρύνει ενεργά το ρόλο του -και με βάση το νέο καταστατικό που εγκρίθηκε από την πρόσφατη ΓΣ- καθίσταται πλέον ο θεσμικός εκπρόσωπος όλων των μελών των ΔΣ στη χώρα μας. Ενισχύει τους δεσμούς του με θεσμικούς φορείς, σε Ελλάδα και Ευρώπη και μεταφέρει πολύτιμη τεχνογνωσία για όλες τις σημαντικές εξελίξεις που διαμορφώνουν την εφαρμογή της εταιρικής διακυβέρνησης με στόχο την ανάπτυξη, ανθεκτικότητα και μακροπρόθεσμη αξία των επιχειρήσεων, προς όφελος των μετόχων, των εργαζομένων και της κοινωνίας ευρύτερα».

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Λέσχη Μη-Εκτελεστικών Μελών Διοικητικών Συμβουλίων (NED Club) – που ιδρύθηκε στα τέλη του 2019 – είναι το Σωματείο που εκπροσωπεί τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων εισηγμένων και μη εισηγμένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Το NED Club είναι μέλος της ecoDa, που είναι η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία μελών Δ.Σ. Με οδηγό εθνικές και διεθνείς βέλτιστες πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης, το NED Club επιδιώκει να διευκολύνει την αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών του, να ενισχύσει το ρόλο τους ως μέλη διοικητικών συμβουλίων και να συμβάλλει στη διαρκή ανάπτυξη των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις