Οι μετοχές της Google σημείωσαν άνοδο μεγαλύτερη του 5% σήμερα Πέμπτη, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της  εταιρείας για το τελευταίο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της με την ονομασία Gemini, το οποίο θα ανταγωνιστεί τα προϊόντα των OpenAIMicrosoft και Meta.

Τα στελέχη της Google δήλωσαν ότι το Gemini ξεπερνάει το chatbot GPT-3.5 του OpenAI, αλλά η εταιρεία δεν εδωσε εξηγήσεις για το πώς συγκρίνεται με το τελευταίο μοντέλο GPT-4 Turbo του OpenAI.

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο ενεργειακό κόστος της ΑΙ

Η Microsoft, για παράδειγμα, ξεκίνησε πρόσφατα το Copilot, που τροφοδοτείται από το ChatGPT της OpenAI, το οποίο είναι ενσωματωμένο στο Word, το Excel και άλλα προγράμματα του Office και θα κοστίζει 30 δολάρια ανά άτομο το μήνα.

Οι αναλυτές της Piper Sandler δήλωσαν τον Οκτώβριο ότι το Copilot θα μπορούσε να προσθέσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα για τη Microsoft μέχρι το 2026.

Οι αναλυτές της JPMorgan έγραψαν ότι ενώ η Wall Street «χασμουρήθηκε ως επί το πλείστον» στην ανακοίνωση της Google , επισημαίνουν την πρόοδο της εταιρίας σε «αυτή τη σημαντική τεχνολογική αλλαγή».

«Αν και παραμένει νωρίς, το λανσάρισμα του Gemini αντιπροσωπεύει μια σημαντική καινοτομία για την Google, καθώς μπαίνουμε στο δεύτερο έτος της εμπορικής αξιοποίησης και της διάθεσης  εφαρμογών της Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης», υποστήριξαν τα στελέχη της JPMorgan .

Αναλυτές της KeyBanc μιλώντας για το Gemini υποστήριξαν ότι θα χρειαστεί χρόνος για να επηρεάσει η AI ουσιαστικά την ανάπτυξη και την κερδοφορία της Google για να προσθέσουν ότι «ενώ πιστεύουμε ότι το 2024 θα αφορά περισσότερο τα αποτελέσματα παρά τους τίτλους, πιστεύουμε επίσης ότι είναι ακόμη νωρίς για να αλλάξουν οι συμπεριφορές των διαφημιστών, των καταναλωτών, των προγραμματιστών και των επιχειρήσεων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή