Ο Σαμ Άλτμαν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, αναδείχθηκε CEO της Χρονιάς από το περιοδικό TIME για το 2023, μια σημαντική διάκριση σε μια επεισοδιακή χρονιά γεμάτη προκλήσεις και θριάμβους για τον οραματιστή της τεχνολογίας και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Open AI: Ο Σαμ Άλτμαν και το πρόβλημα των δισεκατομμυριούχων celebrities της Αμερικής

Περνώντας κανονικά την Ημέρα των Ευχαριστιών με την οικογένειά του στο Σεντ Λούις, ο Άλτμαν βρέθηκε σε έναν υπαρξιακό αγώνα για τον έλεγχο του OpenAI, μιας εταιρείας που συχνά θεωρείται ότι κρατά το πεπρωμένο της ανθρωπότητας στα χέρια της.

Αναλογιζόμενος την ταραχώδη χρονιά, ο Altman είπε: «Αυτό ήταν ένα τρελό πράγμα». Η κομβική στιγμή ήρθε ακριβώς ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του Chat-GPT, του chatbot που έγινε γρήγορα το πιο υιοθετημένο τεχνολογικό προϊόν παγκοσμίως.

Το OpenAI, το οποίο αρχικά σχεδιάστηκε ως ένα μη κερδοσκοπικό ερευνητικό εργαστήριο δεσμευμένο για την προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης προς όφελος της ανθρωπότητας, υποβλήθηκε σε μια αξιοσημείωτη μετατροπή σε μια οντότητα 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, αντιμετώπισε την απειλή της κατάρρευσης, που οδήγησε στην προσωρινή απομάκρυνση του Άλτμαν και στη συνέχεια την εκ νέου πρόσληψη ως Διευθύνοντος Συμβούλου.

Δείτε το εξώφυλλο:

View this post on Instagram

A post shared by TIME (@time)

Οι εξελίξεις που συγκλόνισαν την OpenAI στο τέλος Νοεμβρίου, με την εκδίωξη αρχικά και την επιστροφή του Σαμ Αλτμαν, αφορούν πολύ περισσότερους ανθρώπους από τον στενό κύκλο της επιχείρησης ή τη Microsoft και τους υπόλοιπους επενδυτές. Η εταιρεία αποτελεί την τεχνολογική εμπροσθοφυλακή στην ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, που όπως πολλοί προειδοποιούν μπορεί να αποτελέσει ευχή ή κατάρα για την ανθρωπότητα και οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο μακρινό Σαν Φρανσίσκο ενδέχεται να επηρεάσουν δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή