Μικρή αύξηση σημείωσε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα καθώς η αγορά εργασίας συνεχίζει να επιβραδύνεται σταδιακά.

Οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 1.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 220.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 2 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 222.000 αιτήσεις.

ΗΠΑ: Λιγότερες από το αναμενόμενο οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Τα στοιχεία για τις αιτήσεις είναι ευμετάβλητα αυτή την εποχή του έτους λόγω των διακοπών, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο να ληφθεί ένα σαφές μήνυμα για την αγορά εργασίας.

Παρ’ όλα αυτά, η αγορά εργασίας επιβραδύνεται, με την κυβέρνηση να αναφέρει αυτή την εβδομάδα ότι υπήρχαν 1,34 θέσεις εργασίας για κάθε άνεργο τον Οκτώβριο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2021. Η ζήτηση για εργασία επιβραδύνεται παράλληλα με την οικονομία υπό το βάρος των υψηλών επιτοκίων.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια την ερχόμενη Τετάρτη. Από τον Μάρτιο του 2022, η Fed έχει αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά 525 μονάδες βάσης στο σημερινό εύρος 5,25%-5,50%.

Ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν επιδόματα μετά από την πρώτη εβδομάδα της κρατικής ενίσχυσης, μειώθηκε κατά 64.000 σε 1,861 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 25 Νοεμβρίου, όπως έδειξε η έκθεση για τις αιτήσεις.

Οι λεγόμενες συνεχιζόμενες αιτήσεις αυξήθηκαν ως επί το πλείστον από τα μέσα Σεπτεμβρίου, γεγονός που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στις δυσκολίες προσαρμογής των δεδομένων για τις εποχικές διακυμάνσεις μετά την πρωτοφανή αύξηση των αιτήσεων για παροχές στις αρχές της πανδημίας.

Η οικονομία δημιούργησε 150.000 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο. Το ποσοστό ανεργίας προβλέπεται αμετάβλητο στο 3,9%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ