Συνάντηση με τη συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, Diane Schmitt, είχε ο διοικητής της Επιθεώρησης Εργασίας, Γιώργος Τζιλιβάκης.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα, η Diane Schmitt ζήτησε να πληροφορηθεί για τις δράσεις της Ανεξάρτητης Αρχής ως προς την αντιμετώπιση του εργασιακού trafficking. Ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των ελέγχων και τα υψηλά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί φέτος, όπως και για τις ενέργειες σε επίπεδο πρόληψης του φαινομένου (εκστρατείες ενημέρωσης, συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών, με την ΕΛ.ΑΣ. κ.α.). Από την πλευρά της, τόνισε ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμη η συνδρομή της ελληνικής Επιθεώρησης Εργασίας στη μεταφορά καλών πρακτικών, για την καταπολέμηση της δράσης των εγκληματικών κυκλωμάτων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Bασική προτεραιότητα

Ο διοικητής της Αρχής, Γιώργος Τζιλιβάκης, υπογράμμισε ότι το θέμα είναι μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και εξήγησε τη μεθοδολογία που ακολουθείται για τον εντοπισμό πιθανών θυμάτων εργασιακού trafficking με την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων ανάλυσης δεδομένων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις διαδοχικές συνεκπαιδεύσεις Επιθεωρητών Εργασίας με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και την υποστήριξη της Α21, διεθνούς φορέα που ασχολείται με την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, για την καλύτερη συνεργασία στο πεδίο των ελέγχων.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Αλεξάνδρα Μπρούμου, επικεφαλής της διεύθυνσης Προγραμματισμού και Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, η οποία εστίασε σε μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούν τα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση, προκειμένου να παραπλανήσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax