Την επέτειο των 30 ετών παρουσίας και δράσης της στην Ελλάδα γιόρτασε η WISTA Hellas, μια οργάνωση γυναικών που δραστηριοποιούνται στον ναυτιλιακό κλάδο, σε λαμπρή εκδήλωση, που έλαβε χώρα στις 4 Δεκεμβρίου. Μέλη, φίλες και φίλοι, και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών παρευρέθηκαν και ευχήθηκαν στη WISTA να συνεχίσει να υπηρετεί με αφοσίωση τους στόχους της.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα καθιερωμένα βραβεία WISTA Hellas. Το βραβείο Leadership έλαβε φέτος η κα. Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και Πρόεδρος του Neptune Group, ενώ το βραβείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έλαβαν η Πλωτάρχης Λ.Σ. Βασιλική Χριστοφοράκη και η Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Νίκη Γιαννακοπούλου.

Neptune: Eπεκτείνεται στα logistics μέσα από την εξαγορά της FERST Logistics

Παραλαμβάνοντας το βραβείο η κα. Τραυλού είπε:

«Ζήτησα να αλλάξει το πρόγραμμα λίγο, όταν είδα τις βραβεύσεις και να βραβευτούν πρώτα οι κυρίες του Λιμενικού. Θέλω να μιλήσω εκτός κειμένου, μιας που σήμερα δε μιλάω ούτε για κανονισμούς, ούτε για απανθρακοποίηση ούτε για τη ναυτιλία μας γενικά.

Είμαι εδώ σαν γυναίκα, σαν γυναίκα που έχω ξεκινήσει την πορεία πολύ μικρή σε έναν χώρο που είναι πραγματικά ανδροκρατούμενος. Σε έναν χώρο που για να φτάσουμε εμείς οι γυναίκες κάπου, πρέπει να αποδεικνύουμε κάθε μέρα τα αυτονόητα. Σε έναν χώρο που μας ρωτάνε καθημερινά πως τα καταφέρνουμε . Σε αυτόν λοιπόν τον χώρο εγώ έχω καταφέρει να φτάσω σε αυτήν την θέση. Θέλω να πω στις συναδέλφους μου, σε όλες τις γυναίκες στην ναυτιλία, είτε είναι στην θάλασσα -που σπάνε ένα στερεότυπο που ακόμη δυσκολευόμαστε να το σπάσουμε-, είτε είναι στη στεριά, θέλω να τους πω ότι, όταν θέτουμε στόχους εμείς οι γυναίκες και δουλεύουμε μαζί σαν ομάδα -γιατί εδώ σήμερα είσαστε μια μεγάλη ομάδα και συγχαρητήρια- μπορούμε να κάνουμε τα πάντα!

Δεν υπάρχει πλέον το στερεότυπο, είσαι μητέρα ή είσαι επαγγελματίας επιχειρηματίας. Αυτό νομίζω ότι το έχουμε σπάσει εδώ και πολλά χρόνια. Έχουμε σπάσει επίσης το στερεότυπο μιας ερώτησης που συχνά ακούω από άντρες-γυναίκες μιας συμβουλής που είναι να είσαι άντρας στην δουλειά σου, αλλά γυναίκα στην προσωπική σου ζωή. Για τους άντρες αυτό νομίζω ότι είναι αυτονόητο, γιατί οι άντρες πρέπει να είσαστε άντρες παντού. Για εμάς δεν είναι. Θέλω να πω πάλι λοιπόν ότι εκεί που βάζουμε στόχους τα καταφέρνουμε. Θέλω να πω ότι εγώ είμαι η πρώτη που τις γυναίκες στη θάλασσα, τις επιβραβεύω μέσω της εταιρείας μου με κάθε τρόπο όπως και τις γυναίκες συναδέλφους μου. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτήν την τιμή που μου κάνετε σήμερα, είναι πολύ ξεχωριστό αυτό το βραβείο. Να σας πω να τα εκατοστίσετε και συγχαρητήρια και στις προηγούμενες προέδρους και την πρώτη πρόεδρο γιατί έσπασε ένα στερεότυπο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία