Έξαρση παρουσιάζει στη χώρα μας τόσο η γρίπη όσο και ο κορωνοϊός. «Το περιμέναμε, είναι αναμενόμενο, είμαστε προετοιμασμένοι. Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός, έχει ξεκινήσει και η γρίπη και οι υπόλοιπες ιώσεις»,δήλωσε στο MEGA η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
«Τα τεστ πολλές φορές δε μας δίνουν πάντα τα αποτελέσματα. Μόνο αν κάνεις PCR ξέρεις ακριβώς αν είσαι θετικός ή αρνητικός. Πρέπει να κάνεις τη σωστή θεραπεία, δηλαδή το πενθήμερο. Δεν κάνεις μόνος σου τον γιατρό» σημειώνει η κ. Παγώνη τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης.
ΕΕ: Η υποχώρηση της πανδημίας έφερε μείωση των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης
«Αυτόν τον καιρό πρέπει να κάνουμε οπωσδήποτε το εμβόλιο της γρίπης» λέει. Η γρίπη είναι εδώ κι αν συμπέσει μαζί με κοροναϊό και οι υπόλοιποι ιοί… Να το κάνουμε».
Να σημειωθεί ότι στην τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ, καταγράφεται αύξηση κατά 24% στις νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 το επταήμερο που έληξε στις 3 Δεκεμβρίου.
Στην έκθεση αναφέρεται ακόμα ότι η εποχική επιδημία γρίπης ξεκίνησε επίσημα, καθώς το ποσοστό των δειγμάτων που βρίσκονται θετικά στον ιό ξεπέρασε το όριο του 10% που θέτει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).
Για τις ακτινοθεραπείες σε καρκινοπαθείς
Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει προκύψει για τις ακτινοθεραπείες σε ασθενείς με καρκίνο.
«Για τα ογκολογικά περιστατικά υπάρχει ένα πρόβλημα, μια πίεση στα ραντεβού, προσπαθούμε όμως αυτές τις ημέρες επειδή οι άνθρωποι με τα ογκολογικά προβλήματα είναι σοβαρά περιστατικά, πρέπει να εξυπηρετούνται αμέσως και γρήγορα, γι’ αυτό γίνονται προσπάθειες για το θέμα ειδικά της ακτινοθεραπείας να εξυπηρετηθούν» σημείωσε.
Αντιμετωπίσιμη η «λευκή πνευμονία»
Η αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά τόσο στην Κίνα όσο και σε αρκετές χώρες του κόσμου, σύμφωνα με τους ειδικούς, κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στην ευαλωτότητα των οργανισμών που δεν είχαν έρθει σε επαφή με το συγκεκριμένο μικρόβιο.
«Έχει αναστατωθεί λίγο ο κόσμος με τη ‘λευκή πνευμονία’ η οποία μπορεί να είναι στην Κίνα αλλά να εξηγήσουμε ότι στην Κίνα ο κόσμος ήταν κλεισμένος στα σπίτια του μήνες, που σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν έχει καμία σχέση με τους υπόλοιπους» λέει η Ματίνα Παγώνη.
«Δεν έχουν φυσική ανοσία. Την πνευμονία αυτήν την γνωρίζουμε, είναι από ένα βακτήριο, εμείς διαχειριζόμαστε περιστατικά χρόνια, υπάρχουν αυτά, σε εξάρσεις και υφέσεις», προσθέτει.
«Δεν υπάρχει εμβόλιο για τη συγκεκριμένη, όμως είναι αντιμετωπίσιμη. Δεν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα που αναστατώθηκε ο κόσμος» καταλήγει η κ. Παγώνη.
Πηγή In.gr
Latest News
Ανησυχούν για τη συνταξιοδότηση οι Έλληνες - Μόνο το 18% δηλώνει έτοιμο
Τι αναφέρει η έρευνα της NN Hellas για τη μακροζωία - Πώς την αντιμετωπίζουν
Ολιστική αντιμετώπιση κολπικής μαρμαρυγής: Είναι νόσος και όχι αρρυθμία
Ο Δρ. Δημήτρης Τσιαχρής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών μιλά για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η νόσος
«Σφίγγουν το ζωνάρι» οι εργοδότες - Μειώνουν τις προσλήψεις [γραφήματα]
Η Ελλάδα κατέχει την 3η θέση παγκοσμίως για τις προθέσεις προσλήψεων του κλάδου Υπηρεσιών Επικοινωνίας, ξεπερνώντας τον παγκόσμιο μέσο όρο κατά 21 μονάδες
Έσοδα 2,1 δισ. και 10 εκατ. εισιτήρια σε 149 παραστάσεις: Τα κέρδη ρεκόρ για την Τέιλορ Σουίφτ
Η Σουίφτ ολοκλήρωσε την περιοδεία με μια τελευταία παράσταση το βράδυ της Κυριακής στο Βανκούβερ του Καναδά.
Τζον Πόλσον: «Ελλάδα, οικονομία και τράπεζες έχουν πολύ ευνοϊκό μέλλον»
Ο αμερικανός επενδυτής Τζον Πόλσον μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής εξηγεί που εδράζει την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας
Γιατί επενδύσαμε σε Ελλάδα και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ - Ο CEO της Masdar στον ΟΤ
Ο Mohamed Jameel Al Ramahi, CEO της Masdar, μιλάει αποκλειστικά στην έντυπη έκδοση του ΟΤ στο Βήμα της Κυριακής
Το αστρονομικό ποσό που πωλείται ένα θρυλικό βιολί
Ένα βιολί Στραντιβάριους 300 ετών θα μπορούσε να πουληθεί για ένα ρεκόρ 18 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία
Ευρωπαϊκός πέλεκυς για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα νοσοκομεία
Το 1,3 δισ. ευρώ έφτασαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα νοσοκομεία (δημόσια και στρατιωτικά) σε προμηθευτές - Δεύτερη προσφυγή
Σε λειτουργία το Ταμείο Καινοτομίας του υπουργείου Υγείας από το 2025 - Οι στόχοι του
Απάντηση στην ανάγκη πρόσβασης ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, των οποίων το κόστος είναι υψηλό, θέλει να δώσει το Ταμείο Καινοτομίας
Τι πυροδοτεί τις αναταράξεις στις τιμές ρεύματος; - Μιλά στον ΟΤ ο καθηγητής Παντελής Κάπρος
Τις θεμελιώδεις αιτίες που οδηγούν στην εκτόξευση των τιμών ρεύματος στην Ελλάδα αναλύει ο καθηγητής Π. Κάπρος