Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγγραφεί στο X τον Δεκέμβριο, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της X, Λίντα Γιακαρίνο, σε μια ανάρτησή της στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία, γνωστή ως Twitter προτού την εξαγοράσει ο δισεκατομμυριούχος Ιλον Μασκ, κινδυνεύει να χάσει έως και 75 εκατομμύρια δολάρια από διαφημιστικά έσοδα μέχρι το τέλος του έτους, καθώς οι μεγάλες εταιρείες σταματούν η μία μετά την άλλη, τις καμπάνιες μάρκετινγκ στην πλατφόρμα, σύμφωνα με τους New York Times.

Το X, το οποίο δεν δημοσιεύει τακτικά δεδομένα χρηστών, δεν ήταν άμεσα προσβάσιμο για σχόλια σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εγγραφές του Δεκεμβρίου μπορούν να συγκριθούν με τις αντίστοιχες άλλων μηνών ή με τον μέσο όρο ή εν τέλει γιατί η Γιακαρίνο αποκάλυψε τον αριθμό των νέων χρηστών. Ο Ιλον Μασκ υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο είχε δηλώσει ότι ο ιστότοπος είχε 540 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες.

Φυγή μεγάλων εταιρειών από το X

Αρκετές εταιρείες, όπως η Apple, η Disney, η Warner Bros Discovery, η Comcast, η Lions Gate Entertainment, η Paramount Global και η IBM ανακοίνωσαν τον Νοέμβριο ότι σταματούν τις διαφημίσεις τους στο X.

Ο Μασκ απάντησε με… βρισιές στις μεγάλες εταιρείες που εγκατέλειψαν την πλατφόρμα λίγο αφότου συμφώνησε με έναν χρήστη που υποστήριξε ότι οι Εβραίοι υποθάλπουν το μίσος εναντίον των λευκών.

Σε μια αναφορά της η ρυθμιστική αρχή Media Matters σημειώνει ότι εντόπισε διαφημίσεις από μεγάλες εταιρείες δίπλα σε αναρτήσεις στο X που υποστήριζαν τον ναζισμό. Η πλατφόρμα υπέβαλε μήνυση στα τέλη Νοεμβρίου κατά της Media Matters κατηγορώντας την για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία