Περισσότεροι από 34 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν επισκεφθεί το Λας Βέγκας μέχρι τον Οκτώβριο, λόγω της ανάκαμψης των συναυλιών και των συνεδρίων.

Αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός, η αμερικανική μεγαλούπολη αναμένεται να ξεπεράσει τις  πωλήσεις του περασμένου έτους, αν και είναι ελαφρώς μικρότερη από τα επίπεδα πριν από την πανδημία, σύμφωνα με την Αρχή Συνεδρίων και Επισκεπτών του Λας Βέγκας.

Το Λας Βέγκας είναι ο ηγέτης της αγοράς και ο αντιπρόσωπος του τουρισμού σε εθνικό επίπεδο, και είναι φυσικό ότι η πόλη θα «οδηγήσει στην αναμενόμενη ανάκαμψη», ανέφερε σε ένα email στο Bloomberg η Κάθι Μπρέντεν, διευθύνουσα σύμβουλος του Κέντρου Έρευνας Βιομηχανίας Εκθέσεων, το οποίο παρακολουθεί τη δραστηριότητα του εκθεσιακού κλάδου.

Φυσικά, αυτό που θεωρείται «κανονικό» στο Λας Βέγκας, μια πόλη με έναν μίνι Πύργο του Άιφελ και μια Σφίγγα στον κεντρικό δρόμο της, θα φάνταζε υπερβολικό οπουδήποτε αλλού. Το Grand Prix της Formula 1, το επερχόμενο Rodeo των τελικών του Wrangler National Finals και οι συναυλίες των Beyoncé, Taylor Swift και Usher, όλα βοήθησαν την πόλη να προσελκύσει κόσμο το 2023. Ευτυχώς για το νέο έτος, σύμφωνα με την Έρικα Τζόνσον, διευθύντρια επικοινωνίας στην αρχή επισκεπτών της πόλης, είναι τόσο διαφορετικές εκδηλώσεις όπως το Super Bowl LVIII, που προγραμματίζεται για την εβδομάδα από 5 έως 11 Φεβρουαρίου, και το εμπορικό συνέδριο της τσιμεντοβιομηχανίας World of Concrete tradeshow.

Σχεδόν 42,9 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν το Λας Βέγκας το 2019, το δεύτερο υψηλότερο έτος στην ιστορία.

«Περιμέναμε μια αρκετά μεγάλη πορεία για την ανάκτηση του αριθμού των επισκεπτών του Λας Βέγκας», δήλωσε ο Έρικ Χόφμαν, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Moody’s Investors Service, προσθέτοντας ότι η εταιρεία άλλαξε την προοπτική αξιολόγησης της πόλης σε σταθερή από αρνητική πριν από δύο χρόνια, λόγωή της «αρκετά σταθερής» δημοσιονομικής της υγείας. Η Moody’s βαθμολογεί την πόλη Aa2.

Στα χρόνια που προηγήθηκαν της πανδημίας, οι διεθνείς ταξιδιώτες αποτελούσαν τακτικά πάνω από το ένα δέκατο των συνολικών επισκεπτών στο Λας Βέγκας. Επειδή οι άνθρωποι που εισέρχονται στις ΗΠΑ δεν χρειάζεται πλέον να αποδεικνύουν αρνητικό τεστ Covid-19 από τον Ιούνιο του 2022, το ημερολόγιο του 2023 είναι το πρώτο πλήρες έτος των ελάχιστων ταξιδιωτικών περιορισμών που σχετίζονται με τον Covid στις ΗΠΑ.

Ένα φωτεινό σημείο στην ανάκαμψη της πόλης είναι οι συνεδριακές δραστηριότητες. Μέχρι τον Οκτώβριο, οι παρευρισκόμενοι σε συνέδρια στο Λας Βέγκας ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια, 24% περισσότερες από την αντίστοιχη περίοδο του 2022 και ήδη ξεπερνούν το σύνολο εκείνης της χρονιάς. Το έτος ρεκόρ για τη συμμετοχή σε συνέδρια ήταν το 2019, με περισσότερους από 6,6 εκατομμύρια συμμετέχοντες.

«Η ανάκαμψη του Λας Βέγκας δεν διαρκεί πολύ», είπε h Μπρέντεν σε email προς το Bloomberg. Πρόσθεσε ότι ήταν σύμφωνο με την πρόβλεψη της CEIR «και είναι ίσως λίγο μπροστά». Το Βέγκας αναμένεται να ανακάμψει πλήρως το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή