Προβάδισμα της ΝΔ κατά 23,6% έναντι του δεύτερου ΠΑΣΟΚ, καταγράφει δημοσκόπηση της GPO, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από χρόνια κινείται πλέον σε μονοψήφια ποσοστά. Την ίδια ώρα, η  εκτίμηση της εταιρείας για την εκλογική δύναμη της Νέας Αριστεράς είναι 2,5%.

Ειδικότερα, στην δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται σήμερα στα Παραπολιτικά, η οποία διεξήχθη το διάστημα 5 έως 7 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε δηλαδή μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του νέου φορέα που δημιούργησαν οι 11 βουλευτές καταγράφονται τα εξής:

Ο νεοεισερχόμενος σχηματισμός καταγράφει ποσοστό πολύ κοντά στο κοινοβουλευτικό όριο εισόδου.

ΠΑΣΟΚ: Η πρότασή του για το ιδιωτικό χρέος και τα κόκκινα δάνεια

Η ΝΔ συγκεντρώνει 35,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,8%. Σε απόσταση αναπνοής το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,9%.

Η εκλογική επιρροή της «Νέας Αριστεράς», όπως και των υπόλοιπων κομμάτων αποτυπώνεται στον πίνακα της πρόθεσης ψήφου, όπου ο νεοεισερχόμενος σχηματισμός καταγράφει ποσοστό πολύ κοντά στο κοινοβουλευτικό όριο εισόδου.

Η πρόθεση ψήφου (δημοσκόπηση GPO/ Παραπολιτικά)

Η εκτίμηση για τις ευρωκλογές

Η έρευνα προβαίνει παράλληλα και σε εκτιμήσεις για την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Στο εν λόγω ερώτημα το 9,1% δηλώνει σήμερα ότι θα προτιμήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και το 2,8% την Νέα Αριστερά.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι το 5,8% του εκλογικού σώματος ανέφερε ότι είναι πολύ ή αρκετά πιθανό να επιλέξει τη «Νέα Αριστερά» στις ευρωεκλογές.

Το 31,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΝΔ στις ευρωεκλογές, ενώ περιορισμένη δυναμική φαίνεται να έχει το ΠΑΣΟΚ αφού μόνο το 10,2% δηλώνει ότι προτίθεται να υπερψηφίσει το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη τον Ιούνιο. Ποσοστό 7,8% συγκεντρώνει το ΚΚΕ.

Πάντως, λόγω της μεγάλης χρονικής απόστασης από τις ευρωεκλογές το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι πολύ υψηλό και φτάνει το 22,3%.

Τέλος το 69,3% των ερωτηθέντων κρίνει θετικά (ναι και μάλλον ναι) την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εφαρμογή της επιστολικής ψήφου στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Μόλις όμως το 32% σκέφτεται ( ναι και μάλλον ναι) να κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος, στις κάλπες του Ιουνίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα