Η εκτόξευση του αμερικανικού στρατιωτικού διαστημόπλοιου X-37B που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Κυριακή 10 Δεκεμβρίου με τον πύραυλο-φορέα SpaceX Falcon Heavy, αναβλήθηκε για αύριο Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η SpaceX.

Πρόκειται για την έβδομη αποστολή πτήσης σε τροχιά για το αναφερόμενο ρομποτικό σκάφος.

Economist: Από την τιμή του καφέ μέχρι τα ρομπότ και τους πολέμους – Όσα θα μας απασχολήσουν το 2024

«Η SpaceX επικεντρώνει την προσοχή της στην αυριανή ημέρα, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου και ώρα Ανατολικής Ακτής ΗΠΑ 20:14, για την εκτόξευση του Falcon Heavy στην αποστολή τροχιάς USSF-52», ανέφερε η ανακοίνωση της SpaceX.

Ακολούθως στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως «η εκτόξευση θα γίνει από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα».

Η ανάρτηση στο X (πρώην Twitter):

Έκθεση προειδοποιεί ότι οι δορυφόροι του Έλον Μασκ ίσως πέσουν στα κεφάλια μας

Την οργισμένη αντίδραση της SpaceX προκάλεσε έκθεση της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας (FAA), σύμφωνα με την οποία οι δορυφόροι της υπηρεσίας δορυφορικού Διαδικτύου Starlink εγκυμονούν κινδύνους για τους ανθρώπους στο έδαφος.

Σύμφωνα με την έκθεση που παραδόθηκε στο Κογκρέσο στις 5 Οκτωβρίου, συντρίμμια παροπλισμένων δορυφόρων της SpaceX που καταστρέφονται φλεγόμενοι στην ατμόσφαιρα υπάρχει πιθανότητα να φτάσουν μέχρι την επιφάνεια της Γης και να προκαλέσουν τραυματισμούς ή θανάτους.

Η εταιρεία του Έλον Μασκ υποστηρίζει σε επιστολή της ότι οι εσφαλμένοι υπολογισμοί της έκθεσης πρέπει να διορθωθούν, καθώς οι δορυφόροι του Starlink είναι σχεδιασμένοι να διαλύονται εντελώς πριν φτάσουν στο έδαφος.

Μέχρι σήμερα η SpaceX έχει εκτοξεύσει περισσότερους από 5.000 δορυφόρους σε χαμηλή γήινη τροχιά και σχεδιάζει να αυξήσει σταδιακά τον αριθμό τους στους 40.000.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης