Να διατηρήσει τα κεκτημένα, μετά από έξι εβδομάδες ανόδου, κατάφερε σήμερα η Wall Street, με τους επενδυτές όμως να μην αναλαμβάνουν μεγάλα ρίσκα εν αναμονή της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Wall Street: Πού να επενδύσετε τα λεφτά σας το 2024

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,43% στις 36.404 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,39% στις 4.622 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,20% στις 14.432 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Macy’s σημείωσαν ράλι 21% λόγω των διαρροών ότι έχει λάβει προσφορά εξαγοράς από την Arkhouse Management και την Brigade Capital Management έναντι 5,8 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο εταιρείες θα ήταν πρόθυμες να υποβάλουν μεγαλύτερη προσφορά — ανάλογα με τα αποτελέσματα του due diligence.

Τα επιτόκια

Η Fed αναμένεται να διατηρήσει το επιτόκιο της σταθερό στο εύρος 5,25%-5,5%, αλλά υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα μιας πιθανής μείωσης των επιτοκίων. Ο πρόεδρος Jerome Powell αναμένεται επίσης να επαναλάβει τη δέσμευσή του για μείωση του πληθωρισμού στη συνέντευξη Τύπου του την Τετάρτη. Ήδη, το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME δείχνει ότι οι αγορές τιμολογούν με πιθανότητα 45% τον Μάρτιο ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες.

«Οι επενδυτές θα πρέπει να τοποθετούνται στο σενάριο τα επιτόκια να παραμείνουν υψηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», σχολίασε ο Ken Mahoney, διευθύνων σύμβουλος της Mahoney Asset Management. Η Fed θα μπορούσε απλώς να σταματήσει, να αναβάλει, για κάποιο χρονικό διάστημα, τις μεταβολές επιτοκίων, με την αγορά να πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτήν την πραγματικότητα, πρόσθεσε.

Ο πληθωρισμός

Η Wall Street αναμένει επίσης τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις κινήσεις και τις αποφάσεις μείωσης των επιτοκίων που λαμβάνονται από τη Fed. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή Νοεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού έχει προγραμματιστεί να δημοσιευτεί την Τετάρτη.

Κανείς δεν περιμένει η Fed να αυξήσει τα επιτόκια, αλλά εάν υπάρξει άνοδος τους πληθωρισμού μπορεί να τροφοδοτήσει τα σενάρια ότι οι πολυαναμενόμενη μείωση επιτοκίων θα αργήσει να έρθει, δήλωσε ο Chris Larkin, της E-Trade.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street