Ενισχύονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που ξεκινάει αύριο Τρίτη.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, ο τίτλος είναι δείκτης αναφοράς για την αγορά ομολόγων, ενισχύθηκε κατά 3,4 μονάδες βάσης υψηλότερη στο 4,279%. Η απόδοση του 30ετούς κρατικού ομολόγου σημειώνει άνοδο κατά 3,5 μονάδες βάσης υψηλότερη στο 4,36% και του διετούς κατά 3,6 μονάδες βάσης στο 4,763%.

Wall Street: Τηρεί στάση αναμονής

Οι traders αναμένουν την συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, αναζητώντας ενδείξεις για το πότε οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα αρχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια. Η κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει την Τετάρτη την απόφαση της για την νομισματική πολιτική.

Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη σύμφωνα με την έκθεση του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν έδειξαν ότι η οικονομική δραστηριότητα παραμένει ανθεκτική ενώ επιβραδύνεται ο πληθωρισμός, τροφοδοτώντας τις ελπίδες για το πολυπόθητο σενάριο της «ήπιας προσγείωσης» στις ΗΠΑ. Αυτό συνέβη μετά την έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ του Νοεμβρίου, η οποία έδειξε αιφνιδιαστική μείωση της ανεργίας.

Οι επενδυτές θα λάβουν νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα καθώς αύριο θα ανακοινωθεί η πορεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή το μήνα Νοέμβριο.  Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι ο ευρέως ακολουθούμενος δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σε ετήσια βάση, αναμένεται να είναι αυξημένος κατά 3%, έναντι αύξησης 3,2% τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες