Περιόρισαν τα κέρδη τους οι τιμές του χρυσού  μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε απροσδόκητα τον Νοέμβριο, ενώ η προσοχή των εμπόρων μετατοπίστηκε στις σημαντικές συνεδριάσεις πολιτικής των κεντρικών τραπεζών για περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παρέμεινε σταθερή στα 1.981,19 δολάρια η ουγγιά. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αυξήθηκαν κατά 0,1% στα 1.996,10 δολάρια.

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 70 δολάρια το αμερικανικό αργό

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) αυξήθηκε κατά 3,1% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων. Ο ΔΤΚ σημείωσε άνοδο 0,1% σε μηνιαία βάση τον Νοέμβριο.

«Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες, αλλά ο κόσμος χρειαζόταν πραγματικά να δει ένα ισχυρό πτωτικό τικ προκειμένου να εδραιωθούν οι εν λόγω σημειωμένες μειώσεις των επιτοκίων» εξηγεί στο Reuters ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής αγοράς της Blue Line Futures στο Σικάγο, Φιλιπ Στρέιλ.

Οι συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών

Όλα τα βλέμματα στρέφονται προς τη διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με την απόφαση για τα επιτόκια και τη δημοσίευση των συνοπτικών οικονομικών προβλέψεων.

Η Fed αναμένεται ευρέως να διατηρήσει  τα επιτόκια αμετάβλητα αυτή την εβδομάδα, με περίπου 80% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Μάιο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Τα χαμηλότερα επιτόκια τείνουν να στηρίζουν τον χρυσό, ως περιουσιακό στοιχείο που δεν έχει απόδοσεις.

«Αν υπάρξει ύφεση, το δολάριο θα μπορούσε να αποδυναμωθεί και αυτό θα βοηθούσε να ωθήσει την τιμή του χρυσού σε νέα υψηλά επίπεδα. Ο χρυσός προβλέπεται να διαπραγματεύεται μεταξύ 1.880- 2.250 δολαρίων» αναφέρει η Heraeus Metals στις προοπτικές της για το 2024.

Το δολάριο μείωσε τις απώλειες μετά τα στοιχεία για τον ΔΤΚ, καθιστώντας τον χρυσό ακριβότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Οι έμποροι θα παρακολουθούν επίσης τις συνεδριάσεις πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities