Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο ενώ συνεδριάζει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοιχτής Αγοράς της Fed.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά περισσότερες δύο μονάδες βάσης στο 4,216% και του 30ετούς κατά λιγότερο από μια μονάδα βάσης στο 4,321%.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Θετική στάση αναμονής

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή( ΔΤΚ)  του Νοεμβρίου αυξήθηκε κατά 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και  3,1% σε ετήσια βάση. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν ότι ο δείκτης θα παρέμενε αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ το ετήσιο ποσοστό 3,1% ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες.

Ο δομικός ΔΤΚ, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,3% από τον προηγούμενο μήνα και κατά 4% σε ετήσια βάση. Και οι δύο μετρήσεις κινήθηκαν σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν ενώ έχει ξεκινήσει διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η τελευταία για το 2023. Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί αύριο, με την ανακοίνωση της απόφασης και της καθοδήγησης  σχετικά με τις προοπτικές της οικονομίας και της νομισματικής πολιτικής.

Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η Fed θα αφήσει τα επιτόκια αμετάβλητα και ελπίζουν να υπάρξουν ενδείξεις σχετικά με το πότε οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα αρχίσουν να εξετάζουν το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων. Θα αναζητήσουν επίσης εκτιμήσεις για την πορεία της αμερικανικής και πως έχει επηρρεαστεί από τα υψηλά επιτόκια, αν δηλαδή θα οδηγηθεί σε ύφεση το 2024 ή  θα μπορέσει να επιτύχει μια ήπια προσγείωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες