Μπορεί ο ΟΤΕ να υστερεί της απόδοσης της αγοράς το 2023, αλλά για το 2024 η Citigroup κατατάσσει τη μετοχή του στα top picks, αναφορικά με την έκθεση στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Μάλιστα, δίνει τιμή στόχο για τον ελληνικό οργανισμό στα 21 ευρώ. Ο στόχος αυτός υποδηλώνει περιθώρια ανόδου σχεδόν 60% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει, ο ΟΤΕ παραμένει σε ελκυστικά επίπεδα, ειδικά μετά την πρόσφατη υποαπόδοση του, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην επερχόμενη βελτίωση τόσο της ανώτατης γραμμής όσο και των EBITDA.

ΟΤΕ: Σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της Telekom Romania

Σε όρους αποτίμησης, η Citi εκτιμά το p/e στο 9,5x, με p/bv στο 2,6x.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι προ ημερών και η Barclays είχε αναβαθμίσει την τιμή στόχο του ΟΤΕ στα 19 ευρώ, από 18 ευρώ προηγουμένως, επίπεδα που υποδηλώνουν άνοδο πάνω από 40% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Σε αυτό που συμφωνούν πάντως οι αναλυτές είναι στο ότι η αποκλιμάκωση του κόστους ενέργειας θα βοηθήσει τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να βελτιώσει τις προοπτικές τους, μετά από ένα έτος χαμηλών αποδόσεων. Επίσης, σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα κυοφορούμενα deals που ενδεχομένως να δημιουργήσουν ένα νέο τοπίο στον κλάδο επί ευρωπαϊκού εδάφους, ενώ θα ενισχύσουν και το επενδυτικό κλίμα.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο ΟΤΕ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της Telekom Romania Mobile, και σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης αναμένει τις σχετικές εγκρίσεις από τις τοπικές αρχές για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις