Το πρώτο της ουίσκι παραγωγής Κίνας, κυκλοφόρησε η Pernod Ricard SA, καθώς ο κολοσσός των οινοπνευματωδών ποτών προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αυξανόμενη τοπική ζήτηση για premium ποτό παρά την υποτονική οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Το Chuan Pure Malt Whisky, που παρασκευάζεται στο αποστακτήριο Mount Emei της εταιρείας στην επαρχία Σετσουάν, βγαίνει στην αγορά σήμερα την Τετάρτη.

Το ποτό θα διατίθεται αρχικά στα 888 γιουάν (124 δολάρια) ανά φιάλη 700 χιλιοστόλιτρων μέσω των βασικών διανομέων της Pernod στην Κίνα και αργότερα θα είναι διαθέσιμο σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Pernod θα πουλάει επίσης δύο άλλους τύπους ουίσκι αποκλειστικά στο κατάστημα λιανικής του αποστακτηρίου προς 1.199 γιουάν και 1.488 γιουάν αντίστοιχα. Δεν αποκαλύφθηκε ακριβής χρονοδιάγραμμα για το πότε η Pernod σχεδιάζει να διαθέσει το Chuan εκτός Κίνας.

Με το βλέμμα στην Ασία

Οι παγκόσμιοι κολοσσοί του κλάδου, από την Pernod έως την Diageo Plc, εντείνουν τις προσπάθειες να προσελκύσουν τους πότες στην Ασία, ιδιαίτερα στην Κίνα και την Ινδία, αφού η περιοχή ξεπέρασε την Ευρωπαϊκή Ένωση πέρυσι και έγινε ο μεγαλύτερος αγοραστής στην αγορά σκωτσέζικου ουίσκι ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, έξι από τους 10 μεγαλύτερους προορισμούς εξαγωγής για το καταξιωμένο πνεύμα ήταν στην Ασία.

Συγκεκριμένα, η Pernod —η εταιρεία παραγωγής της βότκας Absolut και της σαμπάνιας Perrier-Jouet— επεκτείνει το αποτύπωμά της στην Κίνα, ανοίγοντας το πρώτο της αποστακτήριο στη χώρα το 2021. Η Pernod είναι η πρώτη διεθνής εταιρεία που παράγει ουίσκι στην Κίνα και διέθεσε 1 δισεκατομμύριο γιουάν ως μέρος μιας προσπάθειας δημιουργίας ενός brand που θα ταιριάζει στα τοπικά γούστα.

Η Pernod ξεκίνησε επίσης να πουλάει ένα σκωτσέζικο ουίσκι 24 ετών αποκλειστικά στην Κίνα πέρυσι και σχεδιάζει να λανσάρει περισσότερα προϊόντα καθώς η ζήτηση για premium ποτό παραμένει ανθεκτική ακόμη και όταν η οικονομία αντιμετωπίζει μια συνεχιζόμενη κρίση ακινήτων και την αδύναμη επιχειρηματική εμπιστοσύνη.

Έντονη γεύση

Σύμφωνα με το Bloomberg, το κινέζικο ουίσκι της Pernod έχει μια έντονη γεύση που ταιριάζει με την έντονη γεύση της τοπικής κουζίνας, συμπεριλαμβανομένων των ζεστών κατσαρολών και των πικάντικων φαγητών που ξεχωρίζουν το φαγητό σετσουάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή