«Το διοικητικό συμβούλιο του Χάρβαρντ έχει κολλήσει τώρα ανάμεσα στο γκρεμό και το ρέμα: αν απολύσουν την Γκέι (επίσης κατηγορείται τώρα για λογοκλοπή) η σχολή θα εξεγερθεί, αν την κρατήσουν, το πανεπιστήμιο θα φέρει μια εθνική ντροπή», έγραψε ο Μπράντλεϊ Τόμσον, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Clemson.

«Το @Χάρβαρντ πέθανε. Δεν μπορεί να σωθεί. Το Χάρβαρντ έχει δωρεές 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Δεν θα πρέπει ποτέ να λάβει ξανά ούτε μια δεκάρα χρήματα από τους φορολογούμενους. #defundHarvard», έγραψε ο Τόμσον.

«Η αποχρηματοδότηση του Χάρβαρντ είναι το μόνο πράγμα που θα λειτουργήσει», απάντησε ο Μασκ.

Ο Μασκ ζήτησε τότε να απομακρυνθεί ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο του Χάρβαρντ.

“Ντροπή στο διοικητικό συμβούλιο. Πρέπει να φύγουν όλοι”, έγραψε ο Μασκ στο X, αναφερόμενος σε μια ανάρτηση του Μπιλ Άκμαν που έλεγε ότι τα διοικητικά συμβούλια του πανεπιστημίου διατηρούσαν την Γκέι ως πρόεδρο.

Η Γκέι έχει επικριθεί έντονα για τα σχόλιά της στην ακρόαση στο Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τον αντισημιτισμό στην πανεπιστημιούπολη, σύμφωνα με το Business Insider.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, η Γκέι ρωτήθηκε επανειλημμένα εάν η έκκληση για γενοκτονία των Εβραίων παραβίαζε τους κανόνες του πανεπιστημίου της σχετικά με τον εκφοβισμό και την παρενόχληση.

Η Γκέι, όπως και οι ομολόγοι της από το MIT και το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, δεν έδωσαν απαντήσεις που καταδίκαζαν απερίφραστα τη γενοκτονία των Εβραίων.

Οι αποκρουστικές απαντήσεις τους επιβεβαιώθηκαν από τον Μασκ και άλλα στελέχη επιχειρήσεων, όπως ο διευθυντής hedge fund Μπιλ Άκμαν.

«Επιτρέψτε μου να τους βοηθήσω εδώ: «Η έκκληση για γενοκτονία [θάνατο] οποιουδήποτε προφανώς συνιστά παρενόχληση», έγραψε ο Μασκ στο X στις 5 Δεκεμβρίου.

Η παραίτηση της προέδρου του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια

Ο Μασκ μπορεί να ένιωθε έντονα για το θέμα, καθώς ήταν απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια ο ίδιος. Ο δισεκατομμυριούχος αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο με διπλό πτυχίο στη φυσική και στα οικονομικά το 1997, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Pennsylvanian.

«Είμαι απόφοιτος του Penn και αυτό είναι πράγματι ντροπή», είπε ο Μασκ σε μια ανάρτηση X στις 7 Δεκεμβρίου.

Το Σάββατο, η πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, Λιζ Μάγκιλ παραιτήθηκε από τη θέση της, αφού οι απόφοιτοι και οι δωρητές ζήτησαν την απομάκρυνσή της.

Απόφοιτοι και καθηγητές στηρίζουν την Γκέι

Στην περίπτωση του Χάρβαρντ, καθηγητές καθώς και ο σύλλογος αποφοίτων του σχολείου έχουν υπερασπιστεί την Γκέι.

Σύμφωνα με τη φοιτητική εφημερίδα, περισσότερα από 500 σημερινά μέλη του διδακτικού προσωπικού έχουν υπογράψει μια ανοιχτή επιστολή καλώντας το διοικητικό συμβούλιο του Χάρβαρντ να μην την απομακρύνει. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Αποφοίτων του Χάρβαρντ ζήτησε επίσης από τα διοικητικά συμβούλια του σχολείου να στηρίξουν την Γκέι.

«Η Πρόεδρος Γκέι είναι ο κατάλληλος ηγέτης για να καθοδηγήσει το Πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Είμαστε βέβαιοι ότι η Πρόεδρος Γκέι θα αντιμετωπίσει τον αντισημιτισμό και άλλες μορφές μίσους, αποτελεσματικά και θαρραλέα”, έγραφε η επιστολή από την ένωση αποφοίτων, σύμφωνα με το The Harvard Crimson.

Αλλά η παραίτηση της Μαγκίλ ενθάρρυνε τους επικριτές της Γκέι, οι οποίοι οργανώνουν μια εκστρατεία πίεσης ζητώντας την απομάκρυνσή της.

«1 κάτω, 2 ακόμη», είπε στο Fox News Digital μια ανώνυμη πηγή που έστειλε φορτηγά με πινακίδες ζητώντας την παραίτηση της Γκέι και της Μαγκίλ στις αντίστοιχες πανεπιστημιουπόλεις τους.

Ο Άκμαν επιτίθεται

Την Κυριακή, ο Άκμαν έγραψε την τρίτη ανοιχτή επιστολή του προς την ηγεσία του Χάρβαρντ, όπου επανέλαβε την έκκλησή του προς την Γκέι να παραιτηθεί.

«Στη σύντομη θητεία της ως Πρόεδρος, η Κλοντίν Γκέι έχει κάνει μεγαλύτερη ζημιά στη φήμη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ από οποιοδήποτε άτομο στην σχεδόν 500χρονη ιστορία μας», έγραψε ο απόφοιτος του Χάρβαρντ.

Η επιστολή του Άκμαν έλαβε επίσης την υποστήριξη του Μασκ. Ο Μασκ είπε τη Δευτέρα ότι η επιστολή του Άκμαν «απλώς διατύπωσε, με μεγάλη σαφήνεια, τις σοβαρές ανησυχίες που διατηρούν πολλοί».

Παρεμπιπτόντως, ο Μασκ μπήκε σε μπελάδες τον Νοέμβριο ο ίδιος επειδή ενέκρινε αυτό που οι άνθρωποι είπαν ότι ήταν μια αντισημιτική ανάρτηση στο X.

Ο Μασκ αργότερα ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο The New York Times DealBook Summit τον Νοέμβριο, αποκαλώντας το “ένα από τα πιο ανόητα πράγματα” που είχε κάνει στο X.

«Έδωσα ένα γεμάτο όπλο σε όσους με μισούν, και αναμφισβήτητα σε εκείνους που είναι αντισημιτικοί, και για αυτό, λυπάμαι πολύ», είπε ο Μασκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή