Με πλούσιο πρόγραμμα και σημαντικούς εκπροσώπους της εγχώριας πολιτικής και οικονομικής σκηνής άνοιξε και σήμερα η αυλαία για το  OT FORUM «Ελληνική Επιχειρηματικότητα 2.0+».

Σε μια κομβική στιγμή για την παγκόσμια οικονομία το συνέδριο θεσμός του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» φιλοδοξεί να συμβάλει παραγωγικά στο δημόσιο διάλογο για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας.

Η δημοσιογραφική ομάδα του ot.gr πιστή στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, αξίες που πρεσβεύει διαχρονικά ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος» θα μεταδίδει στιγμή προς στιγμή τις εξελίξεις από τον ιστορικό χώρο του Μικρού Χρηματιστηρίου.

Το OT FORUM μεταδοθεί live από τη σελίδα του Οικονομικού Ταχυδρόμου (ot.gr), το in (in.gr), την ιστοσελίδα της εφημερίδας ΝΕΑ (tanea.gr), την ιστοσελίδα της Εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ (tovima.gr) την υβριδική τηλεόραση Mega Play και τα social media της Alter Ego Media.

Δείτε όλο το πρόγραμμα 

Παρακολουθήστε όλα όσα συμβαίνουν την δεύτερη μέρα του συνεδρίου

19:05 Επιστρέψαμε. Σας ευχαριστούμε πού μείνατε μαζί μας και τη δεύτερη ημέρα του OT FORUM.

19:00 Διάλλειμμα

18:58 Πρέπει να μπουν όροι και κανόνες στην τεχνητή νοημοσύνη.

18:54 Η τεχνητή νοημοσύνη είναι στη σημερινή εποχή το νέο πετρέλαιο, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του OTS. Σε κάθε μορφή της ζωής μας θα έχουμε έναν ψηφιακό βοηθό.

18:52 Οι πόλεις πρέπει να γίνουν πράσινες, να αναπτύξουν υποδομές υψηλής ταχύτητας και να ενισχύσουν την νεανική επιχειρηματικότητα.

18:48 Μπορούμε και πρέπει να βάλουμε στόχο να φτάσουμε στην κορυφή στον τομέα της Πληροφορικής.

18:45 Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τις ελληνικές επιχειρήσεις και την τεχνολογία. Ο διευθύνων σύμβουλος του OTS τόνισε ότι τα παιδιά του δημοτικού πρέπει να μαθαίνουν προγραμματισμό.

18:42 Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη στον τομέα της τεχνολογίας, ανέφερε ο κ. Παμπουκίδης.

18:40 Επανήλθαμε. Στο πάνελ ο διευθύνων σύμβουλος του OTS, Σπύρος Παμπουκίδης.

18:35 Διάλλειμμα

18:33 Για το φορολογικό ο υπουργός σημειωσε ότι τις επόμενες ημέρες βγαίνει η απόφαση για την τοποθέτηση POS παντού.

18:31 Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στην έκδοση νέου πράσινου ομολόγου. Η Ελλάδα θα εκδώσει το πρώτο πράσινο ομόλογο για να χρηματοδοτήσουμε ανάλογες δράσεις τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

18:27 Θα φέρουμε κωδικοποίηση της φορολογίας, πρόσθεσε ο υπουργός. Έχουμε αυξήσει στο νέο προϋπολογισμό 20% τις δαπάνες για τα νοσοκομεία.

18:26 Θα φέρουμε κυβερνητική πρωτοβουλία για παραλίες και αιγιαλούς

18:25 Προαναγγέλλει νέους ευέλικτους κανόνες λειτουργίας του Υπερταμείου

18:24 Μετά την επικύρωση των νέων δημοσιονομικών κανόνων θα πρέπει εμείς να καταθέσουμε νέο μεσοπρόθεσμο, τονίζει.

18:23 Μετά την περασμένη δραματική δεκαετία, ανεξαρτήτως από τους κανόνες η Ελλάδα πάντα θα κρίνεται από τις αγορές, λέει ο υπουργός Οικονομικών.

18:21 Έχουμε ένα έκτακτο Ecofin στις 20 Δεκεμβρίου, προκειμένου να κλείσουμε τη συμφωνία για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες. Έχουμε ήδη συμφωνήσει στο 95%. Εμείς προκρίνουμε την ευελιξία.

18:20 Το σχέδιο του προϋπολογισμού θα ψηφιστεί την Κυριακή το βράδυ

18:19 Επιστρέψαμε. Στο πάνελ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκης

18:13 Διάλειμμα

18:12 Ο κ. Σκλήκας μιλά για τα ΕΛΤΑ Courier

18:11 Θα κάνουμε συμπράξεις στις οικονομικές υπηρεσίες στο ΙΤ και σε επιλεγμένες υπηρεσίες

18:10 Τα ΕΛΤΑ είναι ιδιωτικός τομέας. Λειτουργούν ως ιδιωτική εταιρεία  με έναν μέτοχο που είναι το κράτος

18:08 Εμείς έχουμε τις υποδομές και πρέπει να προσθέσουμε τον μηχανισμό αυτοματοποίησης, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι τα ΕΛΤΑ θα κάνουν χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

18:04 Εδώ και λίγους μήνες έχουν εισαγάγει τον ψηφιακό ταχυδρόμο. Έχουμε περίπου 1500 ταχυδρόμους, οι μισοί και παραπάνω αφορούν στο μη αστικό περιβάλλον. έχουμε όλη τη δομή να εξυπηρετήσουμε κάθε γωνιά τις Ελλάδας.


18:02 Στόχος μας να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για τα επόμενα 200 χρόνια. Είμαστε σε μία φάση επικαιροποίησης του μοντέλου λειτουργίας

18:00 Επιστρέψαμε. Στο πάνελ ο Γρηγόριος Σκλήκας, διευθύνων σύμβουλος ΕΛΤΑ

17:57 Διάλειμμα

17:54 Θα κάνουμε νέες προσλήψεις στις αστικές συγκοινωνίες

17:53 Μέχρι τον Απρίλιο θα έρθουν 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τρέχουν δύο νέοι διαγωνισμοί για λεωφορεία φυσικού αερίου.

17:52 Μιλά για τον γηρασμένο στόλο στις αστικές συγκοινωνίες. Το 35% του στόλου στη Αθήνα δεν έχει προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ. Οι συγκοινωνίες είναι άθλιες παραδέχεται ο υπουργός.

17:50 Αναζητούμε νέους πόρους για μια σειρά από έργα. Εχει ευθύνη και ο ιδιωτικός τομέας, γιατί έχει μεγάλο ανεκτέλεστο, αναφέρει ο υπουργός

17:48 Εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα έργα που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάπτυξης θα υλοποιηθούν

17:46 Ο πληθωρισμός έχει σημαντική επίδραση στο κόστος των έργων. Έχουμε έλλειψη εργατικού δυναμικού


17:44 Το δεύτερο εξάμηνο του 2024 θα λειτουργήσει το μετρό Θεσσαλονίκης – Τις επόμενες εβδομάδες ανοίγει ο διαγωνισμός του ΒΟΑΚ

17:44 Μιλά για τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη

17:42 Για τις υποδομές λέει ότι έχει γίνει αποτίμηση της κατάστασης, 86 γέφυρες, 146 σημεία και πολλά χιλιόμετρα οδικού δικτύου. Η πρώτη αποτίμηση της συνολικής ζημιάς είναι 3,3 δισ. ευρώ.

17:41 Ο υπουργός προαναγγέλλει συμφωνία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για τα σχολεία της περιοχής και περιγράφει τα σχέδια για τη σιδηροδρομική σύνδεση

17:38 Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρεται στη Θεσσαλία. Σε χρόνο ρεκόρ η μερική αποκατάσταση των υποδομών. Στόχος μας πλέον τα έργα να αντέχουν στην κλιματική αλλαγή. Τα έργα που έγιναν μετά τον Ιανό, όλα άντεξαν

17:37 Επιστρέψαμε. Στο πάνελ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας

17:34 Διάλειμμα

17:31 Μιλά για το Καλάθι του Νοικοκυριού και για τα προϊόντα μόνιμης μείωσης τιμής. Το καλάθι των Χριστουγέννων φέτος είναι φθηνότερο από το περσινό.

17:29 Ο πληθωρισμός είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Αλλά έχουμε λάβει μια σειρά πρωτοποριακά μέτρα. Τα πρόστιμα έχουν ήδη αποτελέσματα.

17:28 Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλά για τα σχέδια της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπίσει την ακρίβεια. Παράταση για τουλάχιστον έξι μήνες στον νόμο κατά της αισχροκέρδειας.


17:26 Όταν ξεκινήσαμε την επένδυση δεσμευτήκαμε για 80 νέες εργασίας τονίζει ο δρ. Μούργος, προσθέτοντας ότι με τις νέες επενδύσεις δεσμευόμαστε για τη δημιουργία 1000 νέων θέσεων εργασίας

17:23 Παρά τις μεγάλες επιτυχίες η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει, τονίζει. Στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο στα εισοδήματα. Να δημιουργήσουμε συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης

17:20 Έχουμε πετύχει ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων, αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης.

17:19 Η Ελλάδα έχει αρχίσει να γίνεται ένας σημαντικός πόλος έλξης ξένων επενδύσεων, φιλική προς επενδύσεις, αναφέρει ο δρ. Μούργος. Η Ελλάδα μπορεί να καινοτομεί. Είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε δύο νέες επενδύσεις κυκλικής οικονομίας.

17:17 Προχωρούμε σε πλήρη αντικειμενοποίηση των κριτηρίων. Εκτός από τις πράσινες επενδύσεις, πριμοδοτούμε και τις κινήσεις εξωστρέφειας

17:16 Στα νέα καθεστώτα χρηματοδότησης, θα βάλουμε και νέα κριτήρια που θα έχουν να κάνουν με περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Το νέο αυτό καθεστώς να ανακοινωθεί το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, είπε ο κ. Σκρέκας

17:14 Περιγράφουν την μεγάλη επένδυση που έχει γίνει από την ΤΕΧΑΝ

17:12 Επιστρέψαμε. Στο πάνελ οι Κώστας Σκρέκας (υπουργός Ανάπτυξης) και Δρ. Παναγιώτης Μούργος (διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΧΑΝ ΑΒΕΕ)

17:08 Διάλειμμα

17:07 Στόχος μας είναι ενδυναμώσουμε τις μικρές επιχειρήσεις. Μελετάμε κάθε πρόταση που μας έρχεται

17:04 Προτεραιότητα για το νέο έτος είναι η διασύνδεση POS με τις ταμειακές μηχανές. Συνεχίζονται οι αποεπενδύσεις από τις τράπεζες. Αναβαθμίζεται το χρηματιστήριο. Εισάγεται στο ΧΑ το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

17:03 Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη κλείσει τρία νομοσχέδια

17:01 Η κυβέρνηση έχει ασχοληθεί με το μεγάλο θέμα των χρηματοδοτήσεων. Κάνουμε διορθωτικές κινήσεις, όπου χρειάζεται.

16:59 Η πραγματική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας έχει ξεπεράσει τον μέσο όρο της ευρωζώνης

16:57 Στόχος μας είναι πλέον η σύγκλιση με την Ευρώπη και στους μισθούς, υπογραμμίζει

16:56 Ο κ. Πατέλης αναλύει την «οικονομική συνταγή» της κυβέρνησης

16:55 Οι επιχειρήσεις πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαστε στη εποχή της κρίσης. Οι επιχειρήσεις που θέλουν να κρατήσουν τους καλούς εργαζομένους τους θα πρέπει να τους δώσουν καλύτερους μισθούς.

16:53 Βλέπουμε μια πολύ μεγάλη αύξηση στον αριθμό των νέων επιχειρήσεων που δημιουργούνται. Ενθαρρύνουμε τον ανταγωνισμό, λέει ο κ. Πατέλης.

16:51 Μελανό σημείο η πολύ αργή απονομή της δικαιοσύνης

16:50 Η χώρα μας έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα, που είναι η πολιτική σταθερότητα

16:49 Οι ξένοι επενδυτές ενδιαφέρονται για διάφορους τομείς της οικονομίας, Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την πράσινη μετάβαση, αλλά και στον τουρισμό. Για τα ψηφιακά αλλά και για την εξ αποστάσεως εργασία. Και βέβαια υπάρχει ενδιαφέρον για τον κλάδο της υγείας, και τις τράπεζες, αναφέρει ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού.


16: 47 Το κλίμα στα διάφορα roadshow στο εξωτερικό είναι πολύ θετικό για την ελληνική οικονομία, είπε ο κ. Πατέλης. Η επενδυτική βαθμίδα άλλαξε πάρα πολλά

16:46 Επιστρέψαμε. Στο πάνελ Αλέξης Πατέλης, προϊστάμενος στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού

16:43 Διάλειμμα

16:42 Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ανέλυσε το πανεπιστημιακό πλαίσιο της Κύπρου και τις προκλήσεις για την Ελλάδα

16:40 Αναμένουμε το πλαίσιο για να έχουμε αυτό που έχουμε στην Κύπρο, να το έχουμε και στην Ελλάδα.

16:38 Έχουμε μια σημαντική εμπειρία κι ένα κύρος. Στόχος να ανταγωνιστούμε τα μεγάλα μη κρατικά πανεπιστήμια. Και αυτό το δικαιούται η Ελλάδα.

16:36 Μιλά για την πρωτοπορία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

16:34 Επιστρέψαμε. Στο πάνελ ο Μανώλης Μπετενιώτης

16:29 Διάλειμμα

16:23 Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι θα ενισχύσουμε την επαγγελματική κατάρτιση.

16:18 Θα χρηματοδοτήσουμε συμπράξεις ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, είπε ο υπουργός Παιδείας.

16:15 Ο πήχης για παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων θα είναι ποιοτικά υψηλός, τόνισε ο κ. Πιερρακάκης. Πρόσθεσε ότι η ιδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα θα δώσει στο ΑΕΠ αύξηση 1%.

16:12 Η συζήτηση στο πάνελ στρέφεται γύρω από τα θέματα της παιδείας. Ο υπουργός αναφέρει ότι θα ιδρυθούν παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

16:09 Ο υπουργός Παιδείας σχολιάζει τα πρόσφατα αποτελέσματα της PISA – Πρέπει να μαθήματα να γίνουν πιο ενδιαφέροντα

16:08 Χρειαζόμαστε συστήματα για να αποτιμήσουμε την κατάσταση στα σχολεία.

16:06 Επιστρέψαμε. Στο πάνελ ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

16:02 Διάλλειμμα

15:57 Πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε σε αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής απέναντι στην Τουρκία, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. Όσο περνούν τα χρόνια η Τουρκία θα είναι πιο ισχυρή και η Ελλάδα θα είναι χαμένη ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

15:53 Το ΠΑΣΟΚ θα καλύψει το κενό που δημιούργησε η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ σταθερά ανεβαινει και το πρόγραμμα του κερδίζει όλες τις γενιές.

15:50 Για την οπαδική βία, ο κ. Αδρουλάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο και κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια.

15:47 Αναφορικά με τη βραχυχρόνια μίσθωση ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι είναι πρόχειρη η ρύθμιση για το AIRBNB.

15:43 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν ρυθμίσεις από τους servicers για τα κόκκινα δάνεια. Εμείς προτείνουμε 120 δόσεις για χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

15:40 Κάνοντας κριτική στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση ανέφερε ότι «δεν μπορεί να πανηγυρίζει η κυβέρνηση από τα πρόστιμα που επέβαλε η ΔΙΜΕΑ», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

15:36 Ο πληθωρισμός και η ακρίβεια έχουν γίνει εργαλείο άσκησης πολιτικής για την κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης. Η κυβέρνηση μαζεύει λεφτά από τον ΦΠΑ και τα μοιράζει μετά με PASS, σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

15:35 Στο πάνελ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

15:34 Επανήλθαμε

15:20 Διάλλειμμα

15:ο5 Ο κ. Καρατσώλης σημείωσε ότι δαιμονοποιούμε το πλαστικό και πρόσθεσε ότι η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι μονο τα απορρίμματα αλλά και η προστασία της χλωρίδας και της πανίδας. Επίσης, πρόσθεσε ότι όσοι νομοθετούν στην ΕΕ είναι άχρηστοι και δεν έχουν σχέση με την αγορά.

15:02 Οι οδηγίες από τις Βρυξέλλες δημιουργούν προβλήματα στις επιχειρήσεις, ανέφερε η κ. Μπελση.

14:58  Στο πάνελ οι Βασίλης Καρατσώλης, Ελένη Μπέλση

14:57 Επανήλθαμε

14:53 Διάλλειμμα

14:51 Στην ασφάλεια και στην άμυνα πρέπει να είναι απόλυτα ελεγχόμενη η τεχνητή νοημοσύνη.

14:45 Μιλώντας για την αμυντική βιομηχανία στην Ελλάδα, ο κ. Χατζημηνάς σημείωσε ότι είναι η τελευταία βαριά βιομηχανία. Ο όμιλος μας έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις στον αμυντικό τομέα. Ασχολούμαστε με αισθητήρες και software.

14:37 Χρειάζεται επαναβιομηχανοποίηση με ψηφιακούς όρους, τόνισε.

14:32 Οι θέσεις των Ελλήνων επιχειρηματιών για την αναπτυξιακή τροχιά της οικονομίας, θα απασχολήσουν το πάνελ.

14:31 Στο πάνελ ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε), Πρόεδρος & Ιδρυτής EFA GROUP

14:30 Επιστρέψαμε

14:25 Διάλλειμμα

14:20 Ο κ. Αυγενάκης αποκάλυψε ότι στην AGROTICA θα έχουμε επίσημο καλεσμένο το γενικό διευθυντή του FAO.

14:12 Δίνουμε κίνητρα για να παραμείνουν στον τόπο τους οι αγρότες στη Θεσσαλία, είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. «Η εντολή που έχουμε από τον πρωθυπουργό είναι να βοηθήσουμε τον τόπο«, τόνισε ο κ. Αυγενάκης και πρόσθεσε πως θα δοθούν αποζημιώσεις και για το κεφάλαιο και για τα δέντρα στη Θεσσαλία.

14:09 Αναφορικά με την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία, ανέφερε ότι δίνουμε μεγάλο βάρος στην περιοχή για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μετά τις πλημμύρες. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι θα χρειαστούν 4-5 χρόνια για να λυθούν τα προβλήματα στη Θεσσαλία.

14:05 Με το νέο έτος ξεκινάμε την αναμόρφωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ξεκαθάρισε ο κ. Αυγενάκης.

14:00 Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ανέφερε ότι η διοίκηση αποδείχθηκε αναποτελεσματική. «Περιμένουμε να παραιτηθεί ο απαράδεκτος πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

13:57 Προτεραιότητες είναι το νερό, ο ΕΛΓΑ ανέφερε ο κ. Αυγενάκης. «Σύντομα έρχεται ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ». Τόνισε ότι θα υπάρχουν τρία επίπεδα ασφάλισης του ΕΛΓΑ.

13:55 Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από προκλήσεις της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στην εποχή της ψηφιακής οικονομίας και της πράσινης μετάβασης.

13:54 Στο πάνελ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Λευτέρης Αυγενάκης.

13:53 Επιστρέψαμε

13:50 Διάλλειμμα

13:48 Η τεχνογνωσία μας εξάγεται ήδη στην Ευρώπη, ενώ συμμετέχει σε πολλούς οργανισμούς.

OT FORUM – Μαυρουδής [Neuropublic]: Φέρνουμε την τεχνολογία στο χωράφι

13:44 Ερωτηθείς για το κόστος, σημείωσε ότι είναι πολύ χαμηλός για τις έξυπνες εφαρμογές μας.

13:42 Έχουν δημιουργηθεί εφαρμογές. Μια βοήθεια στον αγρότη να παίρνει πληροφορίες, τόνισε ο κ. Μαυρουδής. Και πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα app που δίνει εξατομικευμένα τον καιρό για το κάθε χωράφι. «Οι έξυπνες εφαρμογές μας δίνουν συμβουλές για ψέκασμα και λίπανση».

13:40 Η τεχνολογία πρέπει να μπει στο χωράφι, τόνισε ο κ. Μαυρουδής, ενώ σημείωσε ότι χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

13:39 Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην ψηφιοποίηση και τα τεχνολογικά εργαλεία για μια «ευφυή» γεωργία στην υπηρεσία του αγρότη.

13:38 Στο πάνελ ο Ιωάννης Μαυρουδής, Αντιπρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος Neuropublic

13:35 Επιστρέψαμε

13:31 Διάλλειμμα

13:23 Μειώνουμε τα αντικίνητρα για να μπορούν να δουλεύουν και οι συνταξιούχοι, είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Το θέμα αυτό βρίσκεται και στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο είπε.

OT FORUM – Τσακλόγλου: Δεν θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης

13:20 Για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ο υπουργός σημείωσε ότι «2028 θα δούμε να χρειάζεται να αυξηθούν».

13:15 Μιλώντας για τα συνταξιοδοτικά προγράμματα είπε ότι δεν θα πρέπει να έχουν υψηλό ρίσκο.

13:11 Ο κ. Τσακλόγλου ξεκαθάρισε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι αυτή που θα εποπτεύει την επαγγελματική ασφάλιση.

13:08 Στα ασφαλιστικά ταμεία στρέφεται η συζήτηση. «Τα επαγγελματικά ταμεία θα λειτουργούν ως κουμπαράς αποταμίευσης για τους εργαζόμενους » τόνισε ο κ. Τσακλόγλου και πρόσθεσε ότι «οι αποδόσεις τους είναι πολύ υψηλότερες».

13:06 Στο πάνελ ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου

13:05 Επιστρέψαμε

12:59 Διάλλειμμα

12:54 Ο κ. Σκυλακάκης βέβαια δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «το κλειδί για την Ελλάδα είναι να γίνει κάτι παραπάνω από ενεργειακός κόμβος».

12:51 Ο υπουργός Περιβάλλοντος αποκάλυψε ότι σύντομα θα ανακοινώσουμε μέτρα για την αύξηση του ηλεκτρικού χώρου.

12:45 «Σύντομα θα πάμε σε λογαριασμούς που θα δείχνουν την πραγματική κατανάλωση και δεν θα είναι έναντι», είπε ο κ. Σκυλακάκης.

12:42 Ερωτηθείς ο κ. Σκυλακάκης για τα χρωματιστά τιμολόγια απάντησε ότι «προσωπικά θα παραμείνω για την ώρα στο πράσινο τιμολόγιο και θα περιμένω τις τιμές ».

12:38 «Όσοι θερμαίνονται ηλεκτρικά θα έχουν εκπτώσεις στους λογαριασμούς», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πρόσθεσε ότι «φαίνεται ότι θα έχουν μειωμένες τιμές στο φυσικό αέριο»

ΟΤ FORUM – Σκυλακάκης: «Διάλεξα πράσινο τιμολόγιο και θα περιμένω να ανακοινωθούν οι τιμές»

12:33 Για τις εκπτώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα βγάλαμε μια υπουργική απόφαση και κατόπιν η αρμόδια αρχή να το ερμηνεύσει, είπε ο κ. Σκυλακάκης. «Ο ανταγωνισμός έχει μόλιςξεκινήσει και οι καταναλωτές πρέπει να διακρίνουν αυτή την αγορά».

12:31 Τα χρωματιστά τιμολόγια βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης. «Τα χρωματιστά τιμολόγια για το ρεύμα είναι η βάση του ανταγωνισμού« σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

12:30  Στο πάνελ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

12:29 Επιστρέψαμε στο ιστορικό χώρο του Μικρού Χρηματιστηρίου.

12:26 Διάλλειμμα

12:24 Όσον αφορά για θα τα θαλάσσια αιολικά πάρκα, ο κ. Φρυδάς εκτιμά ότι είναι εφικτός ο στόχος και πρόσθεσε ότι καθοριστικά η συμβολή τους. Επίσης, αναφέρθηκε όμως και σε ένα άλλο καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης αυτό της Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας μελλοντικός κόμβος ενέργειας στην περιοχή αξιοποιώντας και τη στρατηγική θέση της αλλά και τις τεράστιες ανάγκες για ενέργεια της Ευρώπης

Διαβάστε περισσότερα εδώ

12:20 «Το μεγαλύτερο ζήτημα στην πράσινη μετάβαση είναι η ασφάλεια εφοδιασμού» ανέφερε ο κ. Φρυδάς.

12:12 Οι διασυνδέσεις αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για την πράσινη ανάπτυξη, σημείωσε ο κ. Αχείμαστος.


12:09 Ιδιαίτερα αναφορά γίνεται στους τρόπους με τους οποίους η Ελλάδα θα μπορέσει να γίνει ένας ενεργειακός κόμβος.

12:05 Η πράσινη ανάπτυξη και τα έργα που υλοποιούνται στην Ελλάδα απασχολούν το πάνελ.

12:04 Επιστρέψαμε. Στο πάνελ οι Θωμάς Ι. Αχείμαστος (Αντιπρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου και Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών & Στρατηγικής του Ομίλου Κοπελούζου) και Νίκος Φρυδάς (Principal στον Κλάδο Ενέργειας και Αντιπρόεδρος της Grant Thornton)

11:59 Διάλειμμα

11:56 «Υπάρχει ανάγκη για χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων» τόνισε χαρακτηριστικά.

11:50 «Πρέπει να βρούμε 4,5 τομείς για να μας κάνουν μεγάλη ηγέτιδα δύναμη, εκτός από τον τουρισμό».

OT FORUM – Λεκκός: Χάσαμε 20 χρόνια ανάπτυξης

11:45 «Το ζητούμενο είναι αν θα καταφέρουν να απορροφήσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λεκκός.  Οι νέοι βλέπουν και αξιολογούν τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της Ελλάδας».

11:42 Για την ανάπτυξη ο κ. Λεκκός ανέφερε ότι η «Ευρωζώνη αντιμετωπίζει σοβαρά δομικά προβλήματα».

11:40 Στο πάνελ ο chief economist του ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, Ηλίας Λεκκός.

11:33 Αναφορικά με τη χορήγηση δανείων στις επιχειρήσεις τόνισε ότι «οι τράπεζες δεν μπορούν να δώσουν δάνεια σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν είναι bankable και bankable σημαίνει, δε μπορούν να αναλάβουν δάνειο, είτε διότι οι ίδιες δεν αποκαλύπτουν τα πραγματικά τους φορολογικά στοιχεία, είτε διότι δεν είναι βιώσιμες. Άρα συμφέρει τις επιχειρήσεις ν’ αποκαλύψουν τη φορολογική ύλη, εισόδημα, για να μπορέσουν να πάρουν δάνεια».

11:30 Για τις τράπεζες, σημείωσε ότι θα επιβάλλουμε κλιματικά stress tests. «Η κλιματική αλλαγή είναι μπροστά μας. Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι μια από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη τράπεζα στον κόσμο που υπολόγισε το κόστος για την Ελλάδα μέχρι το 2100, το οποίο είναι σημαντικό».

11:27 Αναφορικά με την πράσινη μετάβαση ο κ. Στουρνάρας είπε ότι «έχουμε την 4η-5η τεχνολογική επανάσταση, τεχνητή νοημοσύνη. Είμαστε μια χώρα που έχουμε από τα πιο εκπαιδευμένα εργατικά δυναμικά, είτε χειρωνακτικής εργασίας είτε επιστήμονες υψηλού επιπέδου».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

11:23 Για τη φοροδιαφυγή ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε ότι «ζητάτε αποδείξεις. Και η ΑΑΔΕ τώρα θα προχωρήσει στο ηλεκτρονικό τιμολόγιο, στη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές.
Είναι σημαντικό να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή», ενώ για τις φοροαπαλλαγές σημείωσε ότι πρέπει να κάνουμε ένα review. Δηλαδή θα πρέπει να ξαναδούμε τις φορολογικές απαλλαγές.

11:21 Αυτή την περίοδο η ΤτΕ ετοιμάζει την έκθεση για την νομισματική πολιτική. Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι «το νορμάλ σενάριο τα επόμενα χρόνια είναι ανάπτυξη της τάξεως του 2,5% όταν η Ευρώπη θα είναι από το 0% μέχρι 1%». Για τα πρωτογενή πλεονάσματα σημείωσε πως «τα προηγούμενα χρόνια ήμαστε το «μαύρο πρόβατο». Τώρα είμαστε η χώρα που έχει τα λιγότερα προβλήματα».

11:20 Για την ακρίβεια ο διοικητής της ΤτΕ σημείωσε ότι «η ακρίβεια είναι ένα διεθνές φαινόμενο, δυστυχώς, δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Έχει να κάνει με την αύξηση της τιμής της ενέργειας, η οποία βέβαια αρχίζει και ξαναπέφτει και την αύξηση της τιμής των τροφίμων που και αυτά όμως αρχίζουν και πέφτουν».

11:18 Μιλώντας για την ελληνική οικονομία, ο κ. Στουρνάνας ανέφερε ότι «προσαρμοστήκαμε προς τα κάτω, διότι προσαρμόστηκε και η Ευρώπη προς τα κάτω. Άρα λοιπόν, αυτή τη μείωση από το 2,7% στο 2,5% για του χρόνου, οφείλεται ακριβώς στο ότι έχουμε πέσει κάπως στους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης και στην Ευρώπη, που σημαίνει ότι κι εμείς επηρεαζόμαστε»

11:15 Πρώτος φιλοξενούμενος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

11:10 Συνεχίζεται σήμερα το OT Forum στον ιστορικό χώρο του μικρού Χρηματιστηρίου, φιλοδοξώντας να συμβάλει δημιουργικά στο δημόσιο διάλογο για τη νέα εποχή της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα OT FORUM