Η επιχορήγηση ύψους 1.179.850 ευρώ για την υλοποίηση της δράσης «Λειτουργίας Κέντρων Μελισσοκομίας», της παρέμβασης Π2-55.1 του ΣΣ ΚΑΠ 2023 -2027 προβλέπει σχετική απόφαση του ΥπΑΑΤ, για την περίοδο από 1η Σεπτεμβρίου 2023 έως 31 Αυγούστου 2024.

Το αργότερο μέχρι την 15η Οκτωβρίου 2024 θα καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η οικονομική ενίσχυση για δαπάνες που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της παρούσας δράσης από 01/08/2023 έως 31/07/2024.

Μελισσοκομία: Μέτρα για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές – Τι προβλέπεται

Να σημειωθεί ότι το 50% της δαπάνης και μέχρι του ποσού των 589.925 ευρώ βαρύνει τις πιστώσεις του ΠΔΕ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το αργότερο μέχρι την 15η Οκτωβρίου 2024 θα καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η οικονομική ενίσχυση για δαπάνες που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της παρούσας δράσης από 01/08/2023 έως 31/07/2024

Καθορισμός δικαιούχων της δράσης και ύψους επιχορήγησης ανά δικαιούχο

Οι αναλυτικές δαπάνες ανά δικαιούχο και Κέντρο Μελισσοκομίας καθορίζονται σύμφωνα με τις καταστάσεις προβλεπομένων δαπανών. (πίνακας)

Οι δικαιούχοι δεσμεύονται για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία των Κέντρων Μελισσοκομίας και αποδέχονται και τηρούν πιστά τους όρους και τις προϋποθέσεις προηγούμενης ΥΑ.

Τα Κέντρα Μελισσοκομίας, με σκοπό την παροχή βοήθειας και τη διευκόλυνση των μελισσοκόμων της περιοχής ευθύνης τους, λειτουργούν ως κέντρα εξυπηρέτησης και ως πύλες εισόδου στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή που έχει ως σκοπό την ψηφιακή υποβολή δήλωσης κατεχομένων κυψελών, την έκδοση και χορήγηση των ψηφιακών μελισσοκομικών ταυτοτήτων και την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις δράσεις του τομεακού μελισσοκομικού προγράμματος στο πλαίσιο της ΣΣ ΚΑΠ 2023 – 2027 και του καθεστώτος ενίσχυσης της μελισσοκομίας στα Μικρά Νησιά του Αιγαίου Πελάγους.

Η εξυπηρέτηση των μελισσοκόμων και η υποβολή των σχετικών δηλώσεων – αιτήσεων γίνεται από τα Κέντρα Μελισσοκομίας, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των ενδιαφερόμενων μελισσοκόμων.

Να σημειωθεί, ότι αν η δαπάνη που πραγματοποιήθηκε υπερβαίνει το ύψος της εγκριθείσας δαπάνης, είτε συνολικά, είτε ανά κατηγορία δαπάνης, το επιπλέον ποσό βαρύνει τον δικαιούχο.

Όμως, αν η πραγματοποιηθείσα δαπάνη υπολείπεται της εγκριθείσας δαπάνης, ο δικαιούχος λαμβάνει το ποσό που έχει δαπανήσει, έστω κι αν αυτό είναι μικρότερο της εγκριθείσας δαπάνης.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση ΕΔΩ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO