Είσοδο στον δυναμικό κλάδο της εμφιάλωσης νερού πραγματοποιούν μέσω κοινής εταιρείας οι Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Νίκος Καραμούζης και Απόστολος Ταμβακάκης.

Η εταιρεία συμμετοχών Water Invest, με μετοχικό κεφάλαιο 12,38 εκατ. ευρώ, η οποία συστάθηκε χθες, Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, σύμφωνα ασφαλείς πληροφορίες του ΟΤ, πρόκειται να εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας εμφιάλωσης νερού Μεντεκίδης (νερά ΔΙΟΣ και ΣΕΛΙ). Μειοψηφικό ποσοστό θα παραμείνει στον Δημήτρη Μεντεκίδη, πρόεδρο και CEO της εταιρείας.

Νέο deal στα τρόφιμα: Σπ. Θεοδωρόπουλος-EOS Capital εξαγοράζουν την Ελληνικοί Χυμοί AEBE

Η Μεντεκίδης διαθέτει δύο μονάδες εμφιάλωσης. Η μία βρίσκεται στον νομό Πιερίας, στην περιοχή Καρίτσα, όπου εμφιαλώνεται το φυσικό μεταλλικό νερό με την εμπορική επωνυμία «ΔΙΟΣ», ενώ η δεύτερη βρίσκεται στο νομό Κοζάνης, στην περιοχή Σπηλιά, όπου εμφιαλώνεται το φυσικό μεταλλικό νερό με την εμπορική επωνυμία ΣΕΛΙ.

Με τζίρο 16,71 εκατ. ευρώ το 2022, αυξημένο κατά 13,55 % συγκριτικά με την προηγούμενη χρήση (14,72 εκατ. ευρώ), η εταιρεία διαθέτει σημαντικές πωλήσεις στη βόρεια Ελλάδα. Τα καθαρά της κέρδη το 2022 υποχώρησαν στα 573 χιλ. ευρώ από 940 χιλ. ευρώ το 2021.

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα της εταιρείας πέρσι ανήλθαν σε 2.630.062 ευρώ από 3.189.416 το 2021, ενώ καταβλήθηκαν μερίσματα συνολικού ποσού 303.000 ευρώ.

Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 1992 από τον πατέρα του Δημήτρη Μεντεκίδη, Σάββα. Η πρώτη έδρα της ήταν στην Σπηλιά Κοζάνης, γενέτειρα του Σάββα Μεντεκίδη, ο οποίος, αφού αποστρατεύτηκε από την αεροπορία, όπου ήταν αξιωματικός (οπλουργός), άρχισε να σχεδιάζει το επόμενο επαγγελματικό του βήμα.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Κωνσταντίνος Κούτσας κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου στον Σύνδεσμο Φυσικών Μεταλλικών Νερών Ελλάδος (ΣΕΦΥΜΕΝ)

Ποια είναι η Water Invest

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στο ΓΕΜΗ, μέτοχοι της Water Invest είναι το fund SMERemediumCap (SMERC) του Νίκου Καραμούζη με ποσοστό 56,54%, έχοντας συνεισφέρει 7 εκατ. ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο, ενώ το EOS Hellenic Renaissance Fund, που διαχειρίζεται η EOS Capital Partners, με επικεφαλής τον Απόστολο Ταμβακάκη, ελέγχει το υπόλοιπο 43,46%, έχοντας καταβάλλει 5,38 εκατ. ευρώ.

Πρόεδρος της εταιρείας Water Invest είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος, Senior Partner της EOS Capital Partners ενώ ο Νικόλαος Βουδούρης, Αντιπρόεδρος του SMERC αποτελεί μέλος του ΔΣ.

Επίσης μέλος του ΔΣ της Water Invest είναι και η κα Mαρία Γεώργαλου, αντιπρόεδρος της Bespoke SGA Holdings, του επενδυτικού οχήματος που χρησιμοποιεί ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, για την δημιουργία του ομίλου τροφίμων που σχεδιάζει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις