Μετά τα αλλαντικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ο επιχειρηματίας κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος εισέρχεται και στην κατηγορία των χυμών, καθώς μαζί με το επενδυτικό κεφάλαιο EOS Capital Partners που διαχειρίζεται ο πρώην τραπεζίτης κ. Απόστολος Ταμβακάκης, προχώρησαν σε μία κατ’ αρχήν συμφωνία με τους μετόχους της εταιρείας Ελληνικοί Χυμοί ΑΕΒΕ για την από κοινού τους συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Οι νέοι μέτοχοι θα έχουν την πλειοψηφία της εταιρείας Ελληνικοί Χυμοί.

«Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα», αναφέρει στον Οικονομικό Ταχυδρόμο ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ενώ διαβεβαιώνει πως υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς η εταιρεία θα αναπτυχθεί περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοδωρόπουλος εκτός από την αλλαντοβιομηχανία Νίκας είναι μέτοχος και σε άλλες εταιρείες του κλάδου τροφίμων, όπως στη Wonderplant με αντικείμενο την υδροπονική καλλιέργεια ντομάτας καθώς και στη γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ μετά την αποεπένδυση του CVC το περασμένο καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης: Τα deals του 2022 στα τρόφιμα – Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές των νέων success stories

Ποια είναι η Ελληνικοί Χυμοί

Η εταιρεία Ελληνικοί Χυμοί δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά χυμών από το 2003 με τις ετικέτες χυμών, Viva, Belo και Viva Slim.

Με έδρα της στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας, διαθέτει εγκαταστάσεις 13.500 τ.μ. και ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο 5.600 τ.μ.. Βασική της δραστηριότητα είναι η παραγωγή χυμών ιδιωτικής ετικέτας για τη συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε επίσης: Σε… δίαιτα το ΧΑ – Οι 30+1 εταιρείες τροφίμων που έφυγαν από το ταμπλό την περίοδο 2002-2022

Η εταιρεία διαθέτει τέσσερις ανεξάρτηρες γραμμές παραγωγής (34.000 κουτιά ανά ώρα), ενώ εντός του 2021 η εταιρεία προχώρησε στην εγκατάσταση των δυο γεμιστικών μηχανών, εκ των οποίων η μια παράγει χυμούς σε συσκευασία 1 λίτρου και η δεύτερη σε συσκευασία 250 ml.

Πρόκειται για εταιρεία με μηδενικό δανεισμό ο τζίρος της οποίας κινείται στην περιοχή των 25 εκατ. ευρώ.

Η πορεία της εταιρείας κατά το έτος 2020 ήταν ικανοποιητική, διότι, όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση, οι πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο λόγω του COVID 19. Ωστόσο κατέγραψε σημαντική πτώση έναντι του 2019 χρονιά κατά την οποία ο τζίρος της είχε φτάσει στα 25,75 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το έτος 2020 ανήλθε στα 22,62 εκατ. ευρώ. Τα Μικτά Κέρδη έφτασαν το ποσό των 6,6 εκατ. ευρώ και μετά την αφαίρεση των εξόδων Διάθεσης, Διοίκησης, Χρηματοπιστωτικών εξόδων και των έκτακτων αποτελεσμάτων παρέμειναν Καθαρά Κέρδη 4,22 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις