Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε τη 12η δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, η Αυστρία έδωσε το Σαββατοκυριακο την τελική της έγκριση.

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά Ρωσίας – Στο στόχαστρο οντότητες από Κίνα, Τουρκία και ΗΑΕ

Όπως αναφέρεται, το πακέτο επικεντρώνεται στην επιβολή πρόσθετων απαγορεύσεων εισαγωγών και εξαγωγών στη Ρωσία, στην καταπολέμηση της καταστρατήγησης των κυρώσεων και στο κλείσιμο κενών στα προηγούμενα πακέτα κυρώσεων.

Στο στόχαστρο το LPG

Μεταξύ άλλων, η 12η δέσμη μέτρων επιβάλλει την απαγόρευση της άμεσης και έμμεσης εισαγωγής, αγοράς ή μεταφοράς διαμαντιών από τη Ρωσία και εισάγει μια νέα απαγόρευση εισαγωγής LPG, η οποία θα επηρεάσει τις ετήσιες εισαγωγές αξίας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ (1,09 δισεκατομμυρίου δολαρίων) της Μόσχας.

Στη λίστα των οντοτήτων που υπόκεινται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων εντάσσονται άλλα 140 φυσικά και νομικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων παραγόντων του ρωσικού στρατού και της αμυντικής βιομηχανίας και ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών. Συμπεριλαμβάνονται δε και παράγοντες από τον τομέα της πληροφορικής.

Η ένσταση της Αυστρίας

Ενώ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είχε ανακοινώσει την έγκριση της δέσμης μέτρων την περασμένη εβδομάδα, η Αυστρία δεν είχε δώσει την επίσημη έγκρισή της έως ότου το Κίεβο αφαιρέσει την τράπεζα Raiffeisen από έναν ουκρανικό κατάλογο στον οποίον περιλαμβάνονται οι «διεθνείς χορηγοί του πολέμου».

Πράγματι, η αυστριακή τράπεζα αφαιρέθηκε προσωρινά από την ουκρανική μαύρη λίστα εν αναμονή συζητήσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ουκρανία: Ο πόλεμος στερεί άντρες από το εργατικό δυναμικό – Περιζήτητες οι γυναίκες από τα εργοστάσια
Διεθνή |

Γυναίκες στη χαλυβουργία - Περιζήτητες οι εργαζόμενες στα ουκρανικά εργοστάσια

Η στρατηγική προσλήψεων γυναικών στοχεύει στην αντικατάσταση των ανδρών που πάνε στον πόλεμο, αλλά και των χιλιάδων εργαζομένων που έχουν μετακομίσει σε ασφαλέστερες περιοχές της χώρας