Στην 5η θέση μεταξύ των 15 μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών κέντρων παγκοσμίως, μετά τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Λονδίνο και το Τόκυο, σύμφωνα με μία νέα μέθοδο κατάταξης που δημοσιεύτηκε από το γαλλικό Ινστιτούτο Louis-Bachelier (ILB) και το Κέντρο Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Goethe της Φρανκφούρτης, βρίσκεται πλέον το Παρίσι. Ακολουθούν η Φρανκφούρτη, Τορόντο, Σεούλ, Ζυρίχη, Σιγκαπούρη, Άμστερνταμ, Χονγκ Κονγκ, Σίδενϋ, Στοκχόλμη και Σαγκάη.

Τα δύο ερευνητικά κέντρα δημοσίευσαν μελέτη με την οποία προτείνουν μία νέα προσέγγιση τόσο επιστημονική όσο και εμπειρική όσον αφορά στην κατάταξη των χρηματοπιστωτικών κέντρων ανά τον κόσμο. Στόχος της μελέτης, όπως αναφέρει και το γραφείο Ο.Ε.Υ., της ελληνικής πρεσβείας στη γαλλική πρωτεύουσα, ήταν να αναπτυχθεί ένα νέο εργαλείο μέτρησης και ανάλυσης της ελκυστικότητας των χρηματοπιστωτικών κέντρων το οποίο συνδυάζει τέσσερα βασικά κριτήρια.

Ειδικότερα, ο βαθμός ελκυστικότητας των χρηματοπιστωτικών κέντρων θα προκύπτει από οικονομικά κριτήρια, ήτοι το μέγεθος της αγοράς, τον όγκο συναλλαγών, τους βασικούς δρώντες και τις δυνατότητες περαιτέρω οικονομικής ανάπτυξης. Επιπλέον, θα εξετάζονται κριτήρια σχετικά με το εργασιακό περιβάλλον των βασικών οικονομικών δρώντων, την ευκολία δημιουργίας και ανάπτυξης οικονομικά αποδοτικής δραστηριότητας, τη δυνατότητα προσέλκυσης ικανών και ταλαντούχων εργαζομένων και τέλος, το βαθμό ανάπτυξης και την ποιότητα των υποδομών.

Σύμφωνα με τους μελετητές, οι μέχρι τώρα εφαρμοζόμενες μέθοδοι ήταν αδιαφανείς και βασίζονταν σε έρευνες και δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούσαν οι ίδιοι οι παράγοντες της αγοράς και ως εκ τούτου, τα στοιχεία είχαν συχνά υποστεί επεξεργασία. Η εν λόγω έρευνα καταλήγει σε αποτελέσματα απλά, σαφή και μία μέθοδο διαφανή και κατανοητή για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές