Τις πλατφόρμες επιχειρηματικής τεχνολογίας της Software AG έναντι 2,13 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,33 δισεκατομμυρίων δολαρίων) θα αγοράσει η IBM, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, η IBM θα αποκτήσει τις πλατφόρμες StreamSets και webMethods της Software AG για να ενισχύσει τις δυνατότητες της στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και του υβριδικού cloud.

Νέο τσιπ της IBM φέρνει τους κβαντικούς υπολογιστές στην επόμενη πίστα

Οι πλατφόρμες παρέχουν μεταξύ άλλων δυνατότητες ολοκλήρωσης εφαρμογών, διαχείρισης διεπαφών προγραμματισμού εφαρμογών (API) και ολοκλήρωσης δεδομένων.
Η Software AG ανήκει κατά πλειοψηφία στην ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων Silver Lake και η εξαγορά, σύφωνα με την IBM, πραγματοποιήθηκε «με μετρητά».

Η επικείμενη εξαγορά αποτελεί συνέχεια μιας 20ετούς και πλέον σχέσης μεταξύ της IBM και της Software AG, ενώ τόσο το StreamSets όσο και το webMethods αναμένεται να οδηγήσουν σε συνέργεια με το τρέχον χαρτοφυλάκιο της IBM, συμπεριλαμβανομένων των watsonx, Red Hat, των προϊόντων αυτοματοποίησης πληροφορικής της εταιρείας, καθώς και της IBM Consulting. Επιπλέον, τα StreamSets και webMethods εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν από την παγκόσμια κλίμακα της IBM, η οποία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 175 χώρες.

 «Εστίαση στην τεχνητή νοημοσύνη»

«Η εξαγορά των StreamSets και webMethods αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της βαθιάς εστίασης και των επενδύσεων της IBM στην Τεχνητη Νοημοσύνη και το υβριδικό cloud, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΙΒΜ. Η StreamSets θα προσθέσει δυνατότητες εισροής δεδομένων στο watsonx, την πλατφόρμα AI και δεδομένων της IBM, ενώ η webMethods θα προσφέρει στους πελάτες και τους συνεργάτες της πρόσθετα εργαλεία ενσωμάτωσης και διαχείρισης API για τα υβριδικά περιβάλλοντα πολλαπλών cloud.

«Τα σημερινά νέα θα δώσουν στους πελάτες και τους συνεργάτες της IBM μία από τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες πλατφόρμες ολοκλήρωσης εφαρμογών και δεδομένων στον κλάδο, δήλωσε ο Ρόπμ Τόμας , αντιπρόεδρος και επικεφαλής Commercial Officer της IBM.

«Η ευκαιρία να φέρουμε τις ομάδες StreamSets και webMethods μαζί με την IBM για να καινοτομήσουμε στην οικοδόμηση του μέλλοντος του υβριδικού cloud και των λύσεων τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς για τις επιχειρήσεις είναι μοναδικά συναρπαστική», δήλωσε ο Κρίστιαν Λούκας , πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Software AG.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης