
Μικρότερη από την κατανάλωση αναμένεται ότι θα είναι η παραγωγή ζάχαρης στην Ινδία φέτος, καθώς πλήττεται από τις αδύναμες βροχοπτώσεις.
Η εξέλιξη αυτή πιθανόν θα υποχρεώσει τη χώρα, η οποία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός ζάχαρης στον κόσμο και με σημαντικές εξαγωγές, να κάνει εισαγωγές το 2024.
ΟΗΕ: Σε υψηλό 13 ετών η ζάχαρη τον Σεπτέμβριο λόγω El Niño
Οι χαμηλές αποδόσεις σε δύο βασικές πολιτείες παραγωγής, τη Μαχαράστρα και την Καρνατάκα και οι υποτονικές προοπτικές για το καλλιεργητικό έτος που ξεκίνησε τον Οκτώβριο ενισχύουν τις εκτιμήσεις ότι η Ινδία θα απαγορεύσει τις εξαγωγές ζάχαρης το 2024.
Η παραγωγή ζάχαρης θα μπορούσε να είναι ακόμη χαμηλότερη κατά την επόμενη καλλιεργητική περίοδο, η οποία θα διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο του 2025 καθώς τα χαμηλά επίπεδα των ταμιευτήρων νερού στη Μαχαράστρα και την Καρνατάκα, που παράγουν μαζί σχεδόν τη μισή ζάχαρη της Ινδίας, ωθούν πολλούς αγρότες να φυτέψουν καλλιέργειες που χρειάζονται λιγότερο νερό και ωριμάζουν ταχύτερα από το ζαχαροκάλαμο, όπως ο σόργος και τα ρεβίθια, διαπίστωσε το Reuters σε έρευνα που πραγματοποίησε σε περισσότερους από 200 αγρότες.
Εκτόξευση τιμών
Ενώ η έρευνα καλύπτει ένα μικρό δείγμα αγροτών σε βασικές περιοχές, δείχνει αυξανόμενες πιέσεις που θα μπορούσαν να αναγκάσουν την Ινδία, η οποία προμηθεύει το 12% της ζάχαρης που διακινείται παγκοσμίως, να γίνει καθαρός εισαγωγέας ήδη από το πρώτο εξάμηνο του 2025, εξέλιξη που θα αποτελούσε σημαντική ανατροπή.
Η προοπτική η φετινή σοδειά να υπολείπεται των προβλέψεων και η Ινδία να αναγκαστεί να εισάγει ζάχαρη για πρώτη φορά από το 2017 απειλεί να ανεβάσει τις παγκόσμιες τιμές , οι οποίες ήδη έφτασαν σε πολυετή υψηλά επίπεδα τον περασμένο μήνα. Η χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή και πρώτη σε εξαγωγές, Βραζιλία είναι πιθανό ότι θα είναι η κερδισμένη.
Η Ινδία παρήγαγε 33,1 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ζάχαρης κατά το καλλιεργητικό έτος που έληξε τον Σεπτέμβριο και η Ένωση Ινδικών Ζαχαροβιομηχανιών δήλωσε τον Αύγουστο ότι η καθαρή παραγωγή θα μπορούσε να μειωθεί σε 31,7 εκατομμύρια τόνους κατά το καλλιεργητικό έτος που άρχισε τον Οκτώβριο.


Latest News

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Προς εβδομαδιαία πτώση οι τιμές του πετρελαίου με φόντο την αύξηση της παραγωγής
To πετρέλαιο διέγραψε τα προηγούμενα κέρδη λόγω των φόβων ότι η παραγωγή μπορεί να είναι υπερβολική σε σχέση με τη ζήτηση

Μήπως ήρθε η ώρα για επένδυση σε ασήμι;
Η ιστορία δείχνει ότι το ασήμι θα μπορούσε να ακολουθήσει την άνοδο του χρυσού

Μικρή ανάκαμψη για την τιμή του πετρελαίου
Στο ραντάρ των επενδυτών η αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ και τα σήματα της Ουάσινγκτον για τους δασμούς

Γιατί ο χρυσός ξεπέρασε αμερικανικά ομόλογα και δολάριο - Το ράλι δίχως φρένα
Ο χρυσός διανύει ένα ράλι που φαίνεται ασταμάτητο - Η τιμή του έσπασε το φράγμα των 3.500 δολ, ανά ανά ουγγιά

Η παραγωγή κακάο αυξάνεται, η κρίση παραμένει - Γιατί οι τιμές δεν θα επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα
Η εκτόξευση της τιμής του κακάο, που αναστάτωσε τις αγορές εμπορευμάτων και τις βιομηχανίες σοκολάτας, φαίνεται να καταλαγιάζει αλλά τα προβλήματα παραμένουν

Έσπασε το φράγμα των 3.500 δολαρίων ο χρυσός - Ράλι χωρίς φρένα
Οι επιθέσεις Τραμπ στον Πάουελ και ο δασμολογικός πόλεμος εντείνουν τις ανησυχίες στις αγορές

Μποϊκοτάζ στα αμερικανικά commodities από την Κίνα - Τι συμβαίνει με τη σόγια
Μεταξύ των εμπορευμάτων που επηρεάστηκαν περισσότερο, ήταν οι αγορές υγροποιημένου φυσικού αερίου και σιταριού

Ένα ακόμα ρεκόρ για τον χρυσό - Βάζει πλώρη για τα 3.500 δολάρια
Ο χρυσός καταρρίπτει το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο

Εβδομαδιαία κέρδη για το πετρέλαιο
Το Brent παραμένει κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι