Συμφωνία χρηματοδότησης συνολικού ύψους 186,6 εκατ. ευρώ υπέγραψε η AustriaCard Holdings η οποία συμπεριλαμβάνει ανακυκλούμενες πιστώσεις, δάνεια καθορισμένης διάρκειας και έκδοση εγγυητικών επιστολών, διάρκειας 3 έως 5 ετών, με κοινοπραξία 10 ευρωπαϊκών τραπεζών με επικεφαλής την Unicredit.

Μέρος των κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού από διάφορες θυγατρικές της εταιρείας, ενώ το υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, καθώς και για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης της εταιρείας.

Η αναχρηματοδότηση αυτή επεκτείνει τη διάρκεια του δανεισμού της AustriaCard Holdings, ενώ ταυτόχρονα απλοποιεί σημαντικά τη δομή του, δίνοντας μεγαλύτερη ευελιξία στην εταιρεία να ακολουθήσει την εταιρική της στρατηγική.

Επαναγοράζει το 20% της R Energy1 που κατέχει η Lamda ο Γ. Ρόκας

Ποια είναι η AustriaCard Holdings

Η AustriaCard Holdings με έδρα τη Βιέννη, είναι μια εταιρεία με διεθνή παρουσία και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παρόχους λύσεων ασφαλούς ψηφιακής τεχνολογίας (Secure Digital Technology Solutions) στην Ευρώπη.

Αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παρόχους B2B υπηρεσιών υψηλής ασφάλειας, έξυπνων καρτών, λύσεων προσωποποίησης και πληρωμών, καθώς και ασφαλών λύσεων διαχείρισης δεδομένων και ψηφιοποίησης, στην Αυστρία, τη Σκανδιναβία, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ διαθέτει επίσης σημαντικό μερίδιο αγοράς σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στην Τουρκία. Ο Όμιλος επεκτείνεται γρήγορα σε γεωγραφικές περιοχές εκτός Ευρώπης, όπως στις ΗΠΑ όπου έχει δημιουργήσει ένα νέο κέντρο προσωποποίησης και στη Μέση Ανατολή και την Αφρική όπου έχουν αναπτυχθεί μονάδες πωλήσεων που έχουν ήδη δημιουργήσει σημαντικές νέες δραστηριότητες. Επιπλέον, η Εταιρεία αποτελεί τον συνεργάτη επιλογής για τις Challenger Banks/Neo Banks στα προϊόντα και λύσεις πληρωμών, έναν ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς παγκοσμίως.

Η Εταιρεία έχει ένα πολύ ισχυρό πανευρωπαϊκό επιχειρησιακό αποτύπωμα, από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι την Ελλάδα και την Τουρκία, με επτά εγκαταστάσεις παραγωγής και επτά κέντρα προσωποποίησης στην Ευρώπη, καθώς και ένα επιπλέον κέντρο προσωποποίησης στις ΗΠΑ, ενώ απασχολεί σήμερα περίπου 2.500 άτομα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις