Διορθωτικά κινείται σήμερα η Wall Street, μια κίνηση που ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη μετά την σταθερή ανοδική πορεία των τελευταίων 10 ημερών, με πολλά χαρτοφυλάκια να προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,20% στις 37.481 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,12% στις 4.762 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,02% στις 15.006 μονάδες.

Ανοδικά οι τιμές του πετρελαίου – «Φλερτάρει» με τα 80 δολάρια το Brent

Σε επίπεδο τίτλων, η FedEx σημειώνει πτώση 11%, αφού δημοσίευσε μια απογοητευτική προοπτική εσόδων για το οικονομικό έτος. Τα αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους της ήταν επίσης χαμηλότερα από τις προσδοκίες της Wall Street στις κορυφαίες και κατώτατες γραμμές.

Πάντως το κλίμα παραμένει θετικό στη Wall Street, παρά τη σημερινή εικόνα, με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν σημαντικά κέρδη μέχρι τώρα καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν σε μειώσεις επιτοκίων από την Federal Reserve το νέο έτος.

Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 4,4% αυτόν τον μήνα και 24,2% σε ετήσια βάση μέχρι σήμερα, ενώ ο Dow κερδίζει 4,5% και 13,3% αντίστοιχα. Ο Nasdaq ενισχύεται κατά 5,5% για τον Δεκέμβριο και 43,4% για το 2023, έχοντας θέσει τις βάσεις για την καλύτερη χρονιά από το 2020.

Ενώ η αγορά μπορεί να φαίνεται «ισχυρή», ο Kevin Gordon της Charles Schwab πάντως προειδοποιεί τους επενδυτές να μην είναι υπερβολικοί. «Αυτή η περιστροφή μπορεί πιθανότατα να συνεχιστεί καθώς οδεύουμε προς το 2024, αλλά δεδομένης της σχεδόν (και παραδόξως) θετικής αντίδρασης στην απόφαση της Fed τον Δεκέμβριο, δεν θα ήταν περίεργο να δούμε μια βραχυπρόθεσμη υποχώρηση», πρόσθεσε.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων μειώθηκαν κατά 1,5% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση την εβδομάδα που έληξε στις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Υποθηκών της Ένωσης Τραπεζιτών Υποθηκών (MBA). Εν τω μεταξύ, το μέσο επιτόκιο συμβολαίων για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών συνέχισε να μειώνεται, υποχωρώντας στο 6,83% από 7,07% της περασμένης εβδομάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street