Στα «κρύα του λουτρού» άφησε την αμερικανική πολιτεία της Οκλαχόμα η Panasonic Energy, μια μονάδα της Panasonic Holdings (6752.T), η οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη δεν είναι πλέον υποψήφια περιοχή για το νέο εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων που σχεδίαζε να κατασκευάσει η εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η απόφαση του προμηθευτή μπαταριών της βιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla ουσιαστικά αναίρεσε την προηγούμενη ανακοίνωση της εταιρείας που είχε κάνει τον Απρίλιο ότι σκέφτεται να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην Οκλαχόμα, το τρίτο της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πέρυσι, ο κατασκευαστής μπαταριών επέλεξε το Κάνσας για το δεύτερο εργοστάσιό του στις ΗΠΑ αντί της Οκλαχόμα, αφού η κυβερνήτης του Κάνσας, Λόρα Κέλι, έπεισε το νομοθετικό σώμα της Πολιτείας να εγκρίνει ένα πακέτο κινήτρων έως και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

«Συνεχίζουμε κανονικά σε Νεβάδα – Κάνσας»

«Μετά από προσεκτικές συζητήσεις, πήραμε την απόφαση να μην προχωρήσουμε στην ανάπτυξη της τοποθεσίας», ανέφερε η Panasonic Energy σε δήλωση. «Αυτή η απόφαση δεν θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις μας στη Νεβάδα ή στο Κάνσας».

«Αν και δεν είμαστε σε συγκεκριμένες συνομιλίες αυτήν τη στιγμή για μια περιοχή, εκτιμούμε τη συνεργασία μας με την Panasonic και προσβλέπουμε σε ευκαιρίες στο μέλλον για να προωθήσουμε τις σχέσεις μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εμπορίου της Οκλαχόμα.

Όταν ρωτήθηκε εάν η επιβράδυνση της ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα επηρέασε την απόφασή της, εκπρόσωπος της Panasonic απάντησε ότι θα συνεχίσει να εξετάζει όλες τις δυνατότητες για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στη Βόρεια Αμερική.

Η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα έχει δεχτεί πιέσεις φέτος ως συνέπεια των υψηλών επιτοκίων που αναγκάζουν την Tesla να συνεχίζει έναν «πόλεμο τιμών» με άλλους ανταγωνιστές της προκειμένου να τονώσει τις πωλήσεις.

Ο προμηθευτής της Tesla είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο ότι η παραγωγή στην Ιαπωνία δεχόταν σοβαρές πιέσεις λόγω της επιβράδυνσης της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα υψηλής ποιότητας στη Βόρεια Αμερική, των οποίων οι αγοραστές δεν λαμβάνουν έκπτωση φόρου ως μέρος του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή