Για πάνω από 4 δεκαετίες ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος ασχολείται φανατικά με τον άρτο. Η νεότερη γενιά και συγκεκριμένα ο γιος του Γιάννης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ, εκτός από τον άρτο επενδύει και στο θέαμα, όπως τα music events.

Πριν δύο μέρες, στις 18 Δεκεμβρίου 2023, συστάθηκε η ανώνυμη εταιρεία XYZ Productions με μετοχικό κεφάλαιο 1 εκατ. ευρώ. Βασικός μέτοχος, ελέγχοντας το 90% της νέας αυτής επιχείρησης που χρησιμοποιεί ως επωνυμία τα τρία τελευταία γράμματα της αγγλικής αλφαβήτου, είναι ο 32χρονος Γιάννης Θεοδωρόπουλος. Το υπόλοιπο 10% κατέχει η Ναταλία Στρατήγη, με δραστηριοποίηση στον χώρο της εστίασης.

Εμφιαλωμένο νερό: Θεοδωρόπουλος, Ταμβακάκης και Καραμούζης εξαγοράζουν ΔΙΟΣ και ΣΕΛΙ

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ΓΕΜΗ, ο γιος του πολυσχιδή επιχειρηματία κατέχει τη θέση του προέδρου και CEO στην XYZ Productions με θητεία μέχρι την πρώτη τακτική γενική συνέλευση της νεοσυσταθείσας εταιρείας.

Σκοποί της εταιρείας είναι, μεταξύ άλλων, η οργάνωση και εκτέλεση πάσης φύσεως εκδηλώσεων εμπορικών, καλλιτεχνικών, πολιτιστικών, αθλητικών κ.λπ., καθώς και η εισαγωγή, εξαγωγή, εμπορία, διάθεση και διανομή ηλεκτρονικού και πάσης φύσεως εξοπλισμού που προορίζονται ή/και σχετίζονται με την διοργάνωση εκδηλώσεων.

Η συνεργασία με τον γιο του Δάκη Ιωάννου

Ας σημειωθεί ότι ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος, ο οποίος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως Marketing Manager στην Chipita όταν τον έλεγχο της εταιρείας είχε ο πατέρας του, δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με την παραγωγή και διοργάνωση music events. Ήδη από πέρσι είναι partner στην εταιρεία παραγωγής Candy Cane Events, που βρίσκεται πίσω από γνωστά «brands» διασκέδασης, όπως το PRIMER Music Festival, το La Luz, το Pazuzu beach club στην Κέρκυρα, το Hawaiian Dream και το Disco Freaks.

Η Candy Cane ιδρύθηκε το 2015 από τον Στέλιο Ιωάννου, γιο του Δάκη Ιωάννου ενός από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης παγκοσμίως και ιδρυτή των γνωστών ξενοδοχείων όπως το «Yes» το «21» και φυσικά το «Intercontinental».

Μάλιστα ο Στέλιος Ιωάννου, ή Dj Velix, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της νέας εταιρείας XYZ Productions, η οποία εδρεύει στην ίδια διεύθυνση στο Χαλάνδρι με την Candy Cane.

Angel investor

Ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος πέραν της ενασχόλησής του με τα μουσικά δρώμενα χαράζει τη δική του πορεία στο επιχειρηματικό στερέωμα και ως επενδυτικός άγγελος (angel investor), διαδραματίζοντας ουσιαστικό ρόλο στην πρώιμη φάση ανάπτυξης των startups.

Ήδη έχει επενδύσει στην Coffe-Eco, στην πατρινή startup που δραστηριοποιείται στην συλλογή και επεξεργασία υπολειμμάτων καφέ εσπρέσο, αξιοποιώντας τα για την παραγωγή πρώτων υλών για καλλυντικά, βιοπλαστικά, βιοκαύσιμα, εδαφοβελτιωτικά υλικά και ζωοτροφές, καθώς και στη Morphoses, μια e-learning πλατφόρµα που προσφέρει ζωντανά διαδικτυακά µαθήµατα οριζόντιων δεξιοτήτων (soft skills), με παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελλάδα.

Άλλωστε, όπως λέει ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, «η επιχειρηματικότητα είναι μία διαδρομή. Δεν ελπίζεις να φτάσεις πουθενά γιατί δεν υπάρχει πουθενά για να φτάσεις. Αυτό που έχει αξία είναι να απολαμβάνεις τη διαδρομή».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις