Μικρές διακυμάνσεις και υποτονικές κινήσεις κυριάρχησαν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες συντήρησαν την επιφυλακτικότητα τους μετά και τις αποφάσεις των Ευρωπαίων Υπουργών Οικονομικών για την επαναφορά των αυστηρών δημοσιονομικών κανόνων από το νέο έτος.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,16%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 1,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχυθηκε κατά 0,04% στις 7.697 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,11% στις 16.706 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,03% στις 7.568 μονάδες.

Μικτή ήταν η εικόνα και σε επίπεδο εβδομάδας αφού ο FTSE 100 ξεχώρισε με τα κέρδη του 1,6% που σημείωσε. Αντίθετα, ο DAX και ο CAC40 σημείωσαν απώλειες 0,3%.

Στο ταμπλό

Στο επίκεντρο σήμερα ήταν οι εταιρείες αθλητικών ειδών, με την Adidas να υποχωρεί περισσότερο από 6% και την Puma να πέφτει 4,5%, καθώς η Nike μείωσε τις προοπτικές πωλήσεών της και ανακοίνωσε ένα τεράστιο πρόγραμμα περικοπής κόστους.

Στα μάκρο της ημέρας το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) του Ηνωμένου Βασιλείου συρρικνώθηκε κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, με το ποσοστό να αναθεωρείται προς τα κάτω σε σύγκριση με την πρώτη εκτίμηση στην οποία προβλεπόταν ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 0,3% το τρίτο τρίμηνο, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 0,6%.

Επίσης, οι όγκοι των λιανικών πωλήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσαν άνοδο 0,1% τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Σε μηνιαία βάση, το ποσοστό αυξήθηκε κατά 1,3%, με τη μεγαλύτερη συμβολή στη μηνιαία άνοδο να είναι οι όγκοι πωλήσεων των καταστημάτων εκτός τροφίμων, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 2,3%

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές