Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, ολοκληρώνοντας μια περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα συνεδρίαση, αλλά κλείνοντας όγδοη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα εν μέσω προσδοκιών για τις επερχόμενες αποφάσεις της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,05% στις 37.385 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,16% στις 4.754 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,19% στις 14.992 μονάδες.

Οι τρεις δείκτες έκλεισαν όμως την όγδοη θετική εβδομάδα τους – ένα σερί που έχει να παρατηρηθεί από το 2017 για τον S&P 500 και από το 2019 για τον Dow Jones. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,75% για την εβδομάδα, ενώ ο Dow είχε άνοδο 0,22%. Ο Nasdaq κέρδισε 1,21% μέχρι τώρα.

Στο επίκεντρο σήμερα η μετοχή της Nike, η οποία έχασε 10%, μετά την προειδοποίηση ότι αναμένει τα έσοδα να κινηθούν πολύ χαμηλά έσοδα. Η Nike αναμένει ότι τα έσοδα για το σύνολο του έτους θα αυξηθούν κατά περίπου 1%, σε σύγκριση με τις προηγούμενες προβλέψεις για αύξηση κατά μεσαία μονοψήφια ποσοστά.

«Η αγορά δεν πάει κόντρα στην τάση, η οποία είναι φίλη μας, αλλά πρέπει να κάνει και τις διορθώσεις της. Αυτή τη στιγμή η τάση είναι ανοδική στις μετοχές, με τους αγοραστές να παίζουν το σενάριο της χαλάρωσης των συνθηκών από τη Fed», σχολίασε ο John Spallanzani της Miller Value Partners.

Καλά νέα από τον πληθωρισμό

Την ίδια ώρα, ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ κινήθηκε χαμηλότερα του αναμενόμενου. Ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών του Νοεμβρίου αυξήθηκε μόλις 0,1% τον περασμένο μήνα και αυξήθηκε κατά 3,2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν άνοδο 0,1% σε σχέση με τον μήνα και 3,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

“Πιστεύουμε ότι τα σημερινά στοιχεία PCE, τα οποία η Fed σταθμίζει σε μεγάλο βαθμό στην αναθεώρηση της κατάστασης του πληθωρισμού, εδραίωσαν περαιτέρω την καθοδική πορεία του δείκτη τμών καταναλωτή”, δήλωσε ο Greg Bassuk, διευθύνων σύμβουλος της AXS Investments. “Και πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας άλλος καταλύτης για τη σημερινή εικόνα της αγοράς”, πρόσθεσε.

Το ράλι της αγοράς έχει πρόσφατα διευρυνθεί, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων μειώνονται και οι επενδυτές ποντάρουν σε μειώσεις των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα. Σήμερα, ο δείκτης Russell 2000 της μικρής κεφαλαιοποίησης κέρδισε περισσότερο από 1%, κλείνοντας την έκτη συνεχόμενη θετική εβδομάδα του. Η πορεία του Russell δείχνει το εύρος και το βάθος αυτού του ράλι, το οποίο πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει καλό οιωνό για τους επενδυτές που κινούνται προς το 2024″, δήλωσε ο Bassuk.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street