Σε πτωτική τροχιά παραμένει το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο την τελευταία ώρα έχει ανεβάσει λίγο τους συναλλακτικούς του ρυθμούς, υπό το βάρος κυρίως των τραπεζικών μετοχών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,43% στις 1.292,98 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 42,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,58% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.119,01 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 1,59% στις 1.057,75 μονάδες.

Πιέσεις στις τράπεζες

Αναδίπλωση υπό το βάρος των πιέσεων παρατηρείται σήμερα στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος και οδηγεί τον γενικό δείκτη προς τη ζώνη των 1.290 μονάδων. Τα περισσότερα χαρτοφυλάκια άλλωστε κάνουν και τις τελευταίες κινήσεις κλείσιμου έτους, κατοχυρώνοντας και τα τελευταία κέρδη του έτους.

Την ίδια ώρα, συνεκτιμώντας την εντυπωσιακή χρονιά αποδόσεων στον Γενικό Δείκτη, εύλογα αρκετά χαρτοφυλάκια αναμένουν χαμηλότερα επίπεδα εισόδου και ενίσχυσης θέσεων. Προσοχή, πάντως, χρειάζεται στην επιβράδυνση των οικονομικών δεικτών της Ευρωζώνης, η οποία θα μπορούσε να αποτρέψει τη ματιά των εκτός-ΕΕ Επενδυτών και από τη Λεωφόρο Αθηνών.

Τη Δευτέρα 25/12 και την Τρίτη 26/12 το Χρηματιστήριο θα είναι κλειστό λόγω αργίας, ενώ και η αργία της επόμενης Δευτέρας (1/1) δίνει την ευκαιρία ενός μεγάλου διαλείμματος. Εξάλλου, και στις διεθνείς αγορές επικρατεί μια ραθυμία και τους περισσότερους να έχουν ήδη πάρει θέσεις για το 2024. Ένα έτος που αναμένεται πολύ ενδιαφέρον.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική χάνει 2,04%, με τις Alpha Bank, Πειραιώς, ΔΕΗ και Motor Oil να χάνουν πάνω από 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Eurobank, Quest, Cenergy, Jumbo, Μυτιληναίος, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Aegean, ΕΥΔΑΠ και ΕΛΧΑ.

Από την άλλη, η Autohellas σημειώνει απώλειες 3,24%, με την Τέρνα Ενεργειακή να είναι στο -1,34%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Coca Cola, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν και Σαράντης. Χωρίς μεταβολή είναι η Βιοχάλκο και τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών