Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Τράπεζας της Ιαπωνίας να δείχνουν ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να συζητούν σχετικά με τον τρόπο επικοινωνίας της αλλαγής πολιτικής ελέγχου των αποδόσεων, επηρεάζοντας το κλίμα στις αγορές.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε σχεδόν 2%, οδηγώντας τις απώλειες την περιοχή, καθώς οι μετοχές των δεικτοβαρών Tencent και NetEase βυθίστηκαν μετά τη δημοσίευση σχεδίων των αγορών για τον περιορισμό των υπερβολικών τυχερών παιχνιδιών και δαπανών.

Από την άλλη, ο κινεζικός CSI 300 σημείωσε άνοδο 0,19% και έκλεισε στις 3.337,23 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε οριακά και έκλεισε στις 7.501,6 μονάδες.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ανέκαμψε οριακά μετά τις απώλειες την Πέμπτη, με τον δείκτη να ολοκληρώνεται στις 33.169,05 μονάδες. Ο Topix ενισχύθηκε κατά 0,45% για να κλείσει στις 2.336,43 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε οριακά κάτω από την επίπεδη γραμμή, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq υποχώρησε 0,56% και τερμάτισε στις 854,62 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, ο συνολικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας επιβραδύνθηκε στο 2,8% τον Νοέμβριο – το χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιούλιο του 2022 – από 3,3% τον Οκτώβριο. Ο δομικός πληθωρισμός τον Νοέμβριο, ο οποίος αφαιρεί τις τιμές των φρέσκων τροφίμων, επιβραδύνθηκε στο 2,5% από 2,9%, σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ασία