Οι κακοί και εχθροπαθείς ξένοι

Mήπως τελικά δεν υπήρξε παγκόσμια συνωμοσία σε βάρος της Ελλάδας;

Οι κακοί και εχθροπαθείς ξένοι

Εγγραφείτε στο OT Newsletter για την καθημερινή σας ενημέρωση με ειδήσεις από την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις αγορές και τα διεθνή.

* indicates required

Ένας από τους πολλούς μύθους που καλλιεργήθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια των μνημονίων ήταν και η επαρχιώτικη, εγωκεντρική αλλά συνάμα βολική άποψη ότι οι ξένοι είχαν βάλει στο μάτι τη χώρα μας με στόχο να την καταστρέψουν.

Για όλα τα δεινά ευθύνονταν οι αγορές, ξένοι ηγέτες και αξιωματούχοι, παγκόσμιοι οργανισμοί και έγκυρα διεθνή έντυπα. Όλοι αυτοί – μαζί ή χώρια – υποτίθεται ότι εξύφαιναν νυχθημερόν μηχανορραφίες, έστηναν παγίδες εναντίον μας και απεργάζονταν ύποπτα σενάρια και σχέδια για να μας εξαφανίσουν.

Ο μύθος αυτός καταρρέει με πάταγο. Οι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι προσφέρουν απλόχερα αναβαθμίσεις, ενώ τα εύσημα και τα κολακευτικά λόγια για τις επιδόσεις μας – ενίοτε με δόσεις υπερβολής – τώρα περισσεύουν.

Απ΄ ό,τι φαίνεται, οι «κακοί ξένοι» μάλλον δεν είχαν ποτέ κάτι προσωπικό εναντίον μας. Είναι αυτονόητο ότι οι μόνοι υπεύθυνοι για τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Ας το κρατήσουμε αυτό, πριν αρχίσουν να μας κατατρύχουν και πάλι σύνδρομα καταδίωξης στην απευκταία περίπτωση πιθανού πισωγυρίσματος στο μέλλον.

Περισσότερα από Απόψεις

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433