Με κέρδη έκλεισαν οι περισσότερες αγορές στο Περσικό Κόλπο, καθώς τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ενισχύουν τις προσδοκίες για τη μείωση του κόστους δανεισμού από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στις αρχές του 2024.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου έδειξαν ότι οι τιμές υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 3,5 χρόνων. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στην τελευταία συνεδρίαση της έδωσε σήμα ότι ο κύκλος της σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής έχει φθάσει στο τέλος του και πλέον η κεντρική τράπεζα ξεκινάει τη συζήτηση για τη μείωση των επιτοκίων.

Wall Street: Τα σορταρίσματα κόστισαν 178 εκατ. δολάρια

Η νομισματική πολιτική στο εξαμελές Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) καθοδηγείται συνήθως από τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, καθώς τα περισσότερα περιφερειακά νομίσματα είναι συνδεδεμένα με το δολάριο.

Ο δείκτης QSI του χρηματιστηρίου του Κατάρ σημείωσε άνοδο για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση κλείνοντας με κέρδη  1,1% υψηλότερα καθώς όλοι οι επιμέρους κλάδοι έκλεισαν σε θετικό έδαφος.

Η Qatar Islamic Bank  σημείωσε άνοδο 3,3% και η Commercial Bank  1,9%.

Ο δείκτης  TASI του χρηματιστηρίου της  Σαουδικής Αραβίας  σημείωσε άνοδο 0,6%, μετά από δύο διαδοχικές συνεδριάσεις που έκλεισε με απώλειες . Η ενίσχυση του δείκτη τροφοδοτήθηκε από τα κέρδη σε όλους τους τομείς, με την Etihad Atheeb Telecommunication Co  να ενισχύεται κατά 3,7% και την Lumi Renta να σημειώνει άνοδο 3,1%.

Η μεγαλύτερη ισλαμική τράπεζα στον κόσμο βάσει ενεργητικού, η Al Rajhi Bank έκλεισε με κέρδη της τάξης του 1,3%.

Εκτός του Κόλπου, ο δείκτης blue chip EGX30 της αγοράς της Αιγύπτου  υποχώρησε για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση και έκλεισε 2% χαμηλότερα, επηρεασμένος από την απώλεια 3,2% της Commercial International Bank και την πτώση κατά 5,1% της E-Finance.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές